Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Απονομή των βραβείων “L’ OREAL- UNESCO” για τις γυναίκες στην επιστήμη!

Έγινε η απονομή των των ελληνικών βραβείων 2010 “L’ OREAL- UNESCO”!

Στις 22 Νοεμβρίου 2010 έγινε η απονομή των ελληνικών βραβείων 2010 L’ OREAL- UNESCO για τις γυναίκες στην επιστήμη. Η τελετή της βράβευσης έγινε στη Γεννάδειο Σχολή Κλασσικών Σπουδών στο Κολωνάκι.
 

Στις μέχρι σήμερα 11 βραβευμένες με τα “Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL – UNESCO” προστίθενται 3 νεαρές διακεκριμένες Eρευνήτριες, η Δρ. Ελένη Μακαρώνα, η οποία είναι ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, η Δρ. Χριστίνα Πιπέρη που είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Δρ. Γεωργία Σαλαντή, η Λέκτορας στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής σχολής του Παν/μιου Ιωαννίνων. Και οι 3 τους τιμήθηκαν για το εξαιρετικό ερευνητικό τους έργο, για τις ικανότητές τους και για την αφοσίωσή τους στην Επιστήμη.
 
Τα “Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL – UNESCO” εκτός από την ηθική επιβράβευση συνοδεύονταν και με μια οικονομική ενίσχυση αξίας 10.000 ευρώ το καθένα που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τα νέα ταλέντα της Επιστήμης να συνεχίσουν την ερευνητική τους σταδιοδρομία στην Ελλάδα.
 
Το πολύ υψηλού κύρους πρόγραμμα “Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL – UNESCO” επιβραβεύει νεαρές Ελληνίδες ερευνήτριες από όλη την Ελλάδα, ηλικίας μέχρι 38 ετών, αναγνωρίζοντας τα επιστημονικά τους επιτεύγματα τόσο στον κλάδο των Βιοεπιστημών, όσο και στον κλάδο των Φυσικών Επιστημών.
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε