Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Baroque: Υπερβολή και πολυτέλεια!

Μάθε τα πάντα για το baroque στιλ και με την βοήθεια του διακοσμητή μπορείς να το εντάξεις και εσύ στο σπίτι σου…

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε μιλήσει για το στιλ new baroque. Τώρα, ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης μας εξηγεί τι είναι το στιλ baroque και μας συμβουλεύει πως να το εντάξουμε στο σπίτι μας!

 

 

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στην Ιστορία της Τέχνης θα μεταφερθούμε στο 17ο αιώνα και συγκεκριμένα στην περίοδο 1600 – 1750 για να γνωρίσουμε ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά στιλ, το Baroque.

 

Αναπτύχθηκε αρχικά στην Ιταλία, στην αιώνια πόλη, τη Ρώμη, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα στην διάδοση του βοήθησε η υποστήριξη του Βατικανού, της έδρας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που έψαχνε έναν αποτελεσματικό τρόπο να σταματήσει την επέλαση της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας της αναγέννησης, που εξύψωνε τη λογική και τον άνθρωπο σαν μονάδα. Η Αγία Έδρα με το στιλ αυτό βρήκε τον τρόπο να εισάγει στην τέχνη το δέος που πρέπει να νιώθει ο άνθρωπος απέναντι στο μεγαλείο του Θεού. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε πως το Baroque είναι η πρώτη και απόλυτα πετυχημένη προσπάθεια διαφήμισης στην Ιστορία!


Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε