Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Celebrities με οικολογική συνείδηση!

Gwyneth Paltrow

To Χόλιγουντ “πρασινίζει” και οι σταρ δίνουν το καλό παράδειγμα!

Ηθοποιοί, τραγουδιστές και λοιποί celebrities φροντίζουν για την επόμενη μέρα του πλανήτη και το κάνουν έμπρακτα. Αλλάζουν τα αυτοκίνητά τους, χρησιμοποιούν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και τοποθετού στις επαύλεις τους εγκαταστάσεις που εκμεταλεύονται φυσικές πηγές ενέργειας. Το περιοδικό Glam συγκέντρωσε όλους τους σταρ που είναι πρέσβεις οικολογικής συνείδησης: 

H Gwyneth Paltrow είναι πάντα παρούσα στις καμπάνιες που αφορούν την οικονομία ενέργειας και οι πάνες που χρησιμοποιεί για τα δύο παιδάκια της είναι οικολογικές καθώς δεν περιέχουν χλωρίνη. Μαζί με τον σύζυγό της, τον τραγουδιστή του συγκροτήματος των Coldplay Chris Martin, δίνουν μάχη για το περιβάλλον ενώ έχει εμπνευστεί από την μητέρα της που έκανε επί 30 χρόνια προσπάθειες για ανακύκλωση στο Λος Άντζελες και την Νέα Υόρκη.

Cate Blancett

Η καταξιωμένη ηθοποιός είναι η πιο γνωστή στα περιβαλλοντολογικά θέματα και ασχολείται με αυτά από τότε που πήγαινε γυμνάσιο. Έχει γεμίσει το σπίτι της με φωτοβολταϊκά πάνελ και προσπαθεί να ενημερώσει τους συμπολίτες της για τις κλιματικές αλλαγές καθώς συμμετέχει με την οικογένειά της σε διαδηλώσεις κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Brad Pitt

Εκτός από το ότι έχτισε με δικά του έξοδα μία περιοχή της Νέας Ορλεάνης που καταστράφηκε από τον τυφώνα “Κατρίνα”, πρόσφερε 150 σπίτια στους πληγέντες που ήταν 100% φιλικά προς το περιβάλλον. Όλο αυτό του κόσησε 5 εκατομμύρια δολάρια ενώ στη συνέχεια βοήθησε σε μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα και να βοηθηθούν κι άλλο. Παράλληλα συνερφάζεται σε μόνιμη βάση με έναν περιβαλλοντολογικό οργανισμό και δίνει το παρόν σε ανάλογες καμπάνιες έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του Angelina Jolie.

Penelope Cruz

H Ισπανίδα ηθοποιός ασχολείται με την εκστρατεία για την παγκόσμια φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και με οικολογικά ζητήματα, ως θαυμάστρια του Bono των U2 ο οποίος είναι αναμεμειγμένος σε τέτοια θέματα. Η ίδια θέσπισε το Όσκαρ “Πράσινου Αυτοκινήτου” ενώ είναι επικεφαλής του διαγωνσιμού για την πιο “πράσινη” πόλη με φιλικά προς το περιβάλλον μεταφορικά μέσα.

Julia Roberts

H ακτιβίστρια “Έριν Μπρόκοβιτς” ήταν ένας από τους ρόλος που την καθιέρωσε και της χάρισε δύο Oscar, δεν θα μπορούσε επομένως να μην την επηρεάσει. Μετά την απόκτηση των τριών παιδιών της έγινε περισσότερο ευαίσθητη σε τέτοια θέματα, τόσο που έχει φτιάξει ένα σπίτι το οποίο εκμεταλεύεται την ηλιακή ενέργεια. Επίσης, μάχεται για την χρήση βιοκαυσίμων στα σχολικά λεοφορεία καθώς θεωρεί υποχρέωση να παραδώσει στα παιδιά της έναν υγιή πλανήτη.

O ηθοποιός θυμάται τον εαυτό του να βλέπει από μικρό παιδί ντοκιμαντέρ για τα ζώα που έχουν εξαφανιστεί και ήθελε μεγαλώνοντας να κάνει την διαφορά και τα κατάφερε! Δημιούργησε ένα περιβαλλοντολογικό ίδρυμα με το όνομά του του 1998 . Επίσης έχει στο ενεργητικό του πολλές παραγωγές με οικολογικό περιεχόμενο ακόμα και τηλεοπτική σειρά. Ο Leonardo θεωρεί “εγκληματικό” να αγοράζουμε από εταιρείες που δεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και υοστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο γινόμαστε συνυπεύθυνοι στην καταστροφή του πλανήτη.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε