Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Chanel, Dior, Elie Saab, Jean Paul Gaultier! Ό, τι είδαμε στην εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι…

Versace, Chanel, Dior, Armani Prive, Jean Paul Gaultier, Valentino, Giambattista Valli, Givenchy, Elie Saab! Ό, τι έδειξε η Haute Couture μόδα…

H Haute Couture θεωρείται τέχνη. Τα κομμάτια που παρουσιάζονται μέσα στις 3 ημέρες είναι συγκεκριμένα σε αριθμό, η τιμή τους αγγίζει μυθικά ποσά και οι πελάτισσες της συγκεκριμένης σειράς, μετά από ραντεβού στο atelier του εκάστοτε σχεδιαστή, αγοράζουν και ράβουν το ρούχο της αρεσκείας τους επάνω στο σώμα τους.

Φυσικά αντιλαμβάνεσαι πως οι συγκεκριμένες πελάτισσες είναι μία συγκεκριμένη κάστα που ανήκει στις haute couture buyers, και για να σε υποψιάσω, η πρώην editor in chief της γαλλικής Vogue, Carine Roitfeld όπως και οι σταρ του Χόλυγουντ,  δανείζονται κομμάτια haute couture για το event που έχουν να παραβρεθούν πχ. Oscar, αφού το να τα αγοράσουν το βρίσκουν αδύνατο.

Ας αφήσουμε όμως τις συγκεκριμένες κυρίες κι ας δούμε τα ρούχα κοσμήματα που είναι φτιαγμένα μόνο από εξαιρετικής ποιότητας υλικά! Είναι κομμάτια μοναδικά αφού βγαίνει από το κάθε ρούχο ένα κομμάτι και συνήθως αποτελούνται από μακριές τουαλέτες, ταγιέρ αλλά και ρούχα avant garde.

To ΤLIFE σου παρουσιάζει ό, τι έδειξαν οι σημαντικότεροι οίκοι στο Παρίσι στην Ηaute Couture μόδα που ξεκίνησε την Δευτέρα με την Versace και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με την παρουσίαση κοσμημάτων.

Versace

O οίκος Versace μπορεί τον τελευταίο καιρό να ακούγεται πολύ λόγω της συνεργασίας του με τα H&M αλλά η σειρά Atelier Versace πρέπει να σε ενημερώσω πως είχε από το 2004 να παρουσιάσει show στο Παρίσι. Tα ρούχα όπως θα περίμενες πολύ εντυπωσιακά σε παστέλ γαλάζιες αποχρώσεις αλλά και σε έντονο χρώμα.

Christian Dior

O oίκος Dior παρουσίασε την δεύτερη Ηaute Couture συλλογή του μετά την αποχώρηση του Galliano. Τα χαρακτηριστικά των ρούχων ήτανε η διαφάνεια, οι φούστες σε ανοιχτή γραμμή συνδυασμένα με σακάκια, κορδέλες στα μαλλιά, γάντια ψηλά αλλά και τα έντονα καρό.

Η γραμμή αναμφισβήτητα έχει ρούχα που τονίζουν την θηλυκότητα όπως η μακριά κατακόκκινη τουαλέτα που βλέπουμε στη φωτογραφία μέσα από το show.

Δες στο TLIFE όλους τους διάσημους οίκους

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε