Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Collacen! Όσα πρέπει να ξέρεις για την νέα beauty μανία που μας κάνει πιο όμορφες και για πάντα νέες!

Collacen! Όσα πρέπει να ξέρεις για την νέα beauty μανία που μας κάνει πιο όμορφες και για πάντα νέες!

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Collacen που μόλις ήρθε στην Ελλάδα! Όλα τα οφέλη του από… επιστημονικής άποψης!

Πριν περίπου μια εβδομάδα σου είχα γράψει για την νέα beauty αγάπη (όχι μόνο την δική μου). Το πόσιμο κολλαγόνο, Collacen που μόλις ήρθε στην Ελλάδα. Η τότε δική μου προσέγγιση ήταν ότι σου χαρίζει α) λάμψη, β) νεότητα, γ) σφριγηλό δέρμα.

Όμως, πέρα από την… beauty προσέγγιση, υπάρχει και η επιστημονική. Εκείνη του dr Ελευθέριου Γεωργακόπουλου, Νευροφυσιολόγο- Γενετιστή, που σου επιβεβαιώνει τα οφέλη του πόσιμου κολλαγόνου Collacen (είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις!), σου λύνει κάθε απορία για το πώς λειτουργεί, και βάζει σε τάξη ερωτήματα όπως: από ποια ηλικία μπορείς να το καταναλώνεις. 
PS: Παρακάτω θα μάθεις πώς ακριβώς λειτουργεί το δέρμα μας αλλά και τι κάνει το κολλαγόνο. 

Τι είναι το κολλαγόνο;  

“Το κολαγόνο βρίσκεται σε όλο το σώμα, έχει διάφορους τύπους, ενώ διακρίνεται στο κολαγόνο τύπου 1,2,3,4 που είναι οι κυριότεροι τύποι. Είναι μια πρωτεϊνη στην ουσία που βρίσκεται σε μεγάλη συχνότητα στον οργανισμό μας και μάλιστα αποτελεί και το 35% των πρωτεϊνών στην καθημερινή μας πράξη. Βρίσκεται σε όλους τους ιστούς, στους συνδετικούς ιστούς και περιέχει κυρίως δύο βασικά αμινοξέα που είναι η προλίνη και η κιστερίνη. Μάλιστα, η ιδιομορφία του χαρακτηρίζεται από το ότι σε κάθε τρία αμινοξέα προλίνης υπάρχει και μια γλυκίνη η οποία χρησιμοποιείται για διάφορους τρόπους και στην διαδικασία σταθεροποίησης του κολαγόνου.
Είναι, λοιπόν, ο λεγόμενος συνδετικός κρίκος μεταξύ των ιστών και είναι πάρα πολύ σημαντικός για την λειτουργία όλων των οργάνων και ιδιαίτερων τύπων ανθρώπινου οργανισμού όπως του δέρματος, των οστών καθώς επίσης των χόνδρων και γενικότερα για την λειτουργικότητά μας”.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε