Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Country Chic: Το στιλ της Άνοιξης! Πώς να το φέρεις σπίτι σου

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Τι χρώματα πρέπει να χρησιμοποιήσεις; Ο διαικοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης σε ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να ξέρεις…

Ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης μας εξηγεί τα χαρακτηριστικά του Country Chic και μας βοηθάει με τις συμβουλές του να το εντάξουμε και εμείς στο σπίτι μας!

 

Επιτέλους μπήκε η Άνοιξη! Ο Χειμώνας υπήρξε κουραστικός για όλους μας και η ανάγκη για ανανέωση και χαρούμενη διάθεση είναι απαραίτητη. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φέρουμε όλη αυτή την αίσθηση στο χώρο που ζούμε;

Υπάρχει ένα διακοσμητικό στιλ που μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό και που σίγουρα το έχουμε ακούσει όλοι κατά καιρούς. Ονομάζεται Country.

 

 

Το στιλ Country γεννήθηκε στην Αγγλία στα τέλη του 18ου αιώνα, αναπτύχθηκε κυρίως μέσα στον 19ο, στην περίοδο της Βικτωριανής Εποχής και ήταν το διακοσμητικό ύφος που κυριαρχούσε στα αγροκτήματα των ευγενών. Άλλωστε η λέξη προέρχεται από το Αγγλικό λεξιλόγιο και κατά κυριολεξία σημαίνει “χώρα”, σε ελεύθερη μετάφραση όμως σημαίνει επαρχία, περίχωρα, εξοχή. Παράλληλα με το Εγγλέζικο Country αναπτύχθηκε το Γαλλικό, στην περιοχή της Προβηγκίας (style Provincial), το Ιταλικό, στην περιοχή της Τοσκάνης (stile Toscano), το Σουηδικό, το Ισπανικό και τέλος το Αμερικάνικο (shabby chic), που είναι και το νεότερο από όλα.

 

 

Παρόλο που το στιλ έχει τόσες πολλές παραλλαγές η “φιλοσοφία” παραμένει πάντα ίδια.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε