Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δέκα πρώην συνεργάτες της Ε. Μενεγάκη… αφηγούνται!

Δέκα πρώην συνεργάτες της Ελένης μιλούν για τον χαρακτήρα της παρουσιάστριας και για τα βιώματά τους μαζί της .

Άλλοι μιλούν για μία Ελένη ζεστή , εξωστρεφή και φιλική . Κάποιοι άλλοι πάλι κάνουν λόγο για μία γυναίκα κυκλοθυμική , ψυχρή και απρόσιτη . Τελικά ποια είναι η Ελένη Μενεγάκη; Δέκα συνεργάτες της περιγράφουν στο People τι θυμούνται από εκείνη …

Μιχάλης Ροδόπουλος :

” Πρωτοσυναντηθήκαμε το φθινόπωρο του 1996 στα στούντιο TPS στον Παράδεισο , στα πρώτα χρόνια της αθωότητας . Εγώ υπεύθυνος καλεσμένων στον Πρωινό Καφέ κι εκείνη η απόλυτη ξανθιά της πρωινής ζώνης . Η Ελένη με το 45αρι της, ήταν ένας από τους τίτλους στα εξώφυλλα εκείνης της χρονιάς που επιβεβαίωνε την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία στις τηλεθεάσεις . Με την Ελένη έκανα πολλή παρέα τότε . Διακοπές στο καινούριο σπίτι της στη Χαλκιδική , σαββατοκύριακα στην Αράχοβα, μαζί στα μπουζούκια στο Μαζωνάκη και στον Ρέμο, παρέα για μπάνιο στον Αστέρα , στη θέση του συνοδηγού εκείνη με ένα take away από το Καστελόριζο με γυαλιστερές και μύδια , να με μπουκώνει καθώς οδηγούσα, δεκάδες στιγμιότυπα μπλεγμένα ανάμεσα σε γέλια τρανταχτά , πολλά τραγούδια , μυστικά , κουτσομπολιά , υστερίες , ρουζ , μάσκαρα , αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και πολύ , πολύ φαγητό ! Η Ελένη τότε ήταν σαν χαμένη στον ωκεανό . Δεν το έπαιζε αφελής .Ήταν. Ή μάλλον έτσι μου φαινόταν . Οι χαζές ερωτήσεις που στο πέρασμα των χρόνων τις έκανε ρόλο δικό της εκσφεδονίζονταν με αυθόρμητο τρόπο από το στόμα της . Η προσωπική της ζωή , οι έρωτες , οι προτάσεις γάμου , οι μυστικοί αρραβώνες , τα βαρύτιμα μονόπετρα ήταν από την αρχή της καριέρας της άσος στο μανίκι ” της .

Δήμητρα Δάρδα :

” Η Ελένη ήταν η χαρά της ζωής και μια σπουδαία φίλη . Μπορεί και η σπουδαιότερη . Στο σπίτι μου έχω μια φωτογραφία της σε σημείο που πάντα να τη βλέπω όπου κι αν βρίσκομαι στο χώρο . Ακούγομαι συναισθηματικοί , το ξέρω , αλλά η Ελένη είναι για μένα πολλά , που δεν ορίζονται έτσι εύκολα με λέξεις . Η Ελένη είναι ένας άνθρωπος που μου στάθηκε σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου και δεν καταδέχτηκε ποτέ ούτε ένα ευχαριστώ . Το σπίτι μου είχε καταστραφεί από το μεγάλο σεισμό . η Ελένη έδωσε τα λεφτά όχι μόνο για να νοικιάσω άλλο σπίτι , αλλά και για όλο του τον εξοπλισμό . Και μετά; Ερχόταν σπίτι μου , έκανε πως κοιμάται και ξεκουράζεται κι άρπαζε τους λογαριασμούς από την πόρτα του ψυγείου και τους πλήρωνε , χωρίς να μου πει τίποτα . Άλλαξα ακόμη και θέση στους λογαριασμούς και τους καταχώνιασα σε ένα συρτάρι . Όπου κι αν τους έκρυβα , αυτή πάλι τους ξετρύπωνε , χωρίς να την παίρνω είδηση ” .

Ελένη Φωτοπούλου :

” Έπειτα από κάποια εκπομπή πηγαίνουμε όλοι μαζί σε ένα πολυτελές – και λίγο σνομπ – ρεστοράν για φαγητό . Η Ελένη είχε αφήσει το αυτοκίνητό της μακριά και μπαίνει μαζί με μας τους υπόλοιπους στο μικρό δικό μου κουβά , που είναι τρακαρισμένος και χτυπάνε λαμαρίνες , κρέμονται προβολείς , προφυλακτήρες και τέτοια . Με το σαραβαλάκι φτάνουμε στο ρεστοράν . Μπροστά στη πόρτα βάλ’το να μην περπατάμε , μου λέει η Ελένη . Μα πάω να πω εγώ γιατί έχω τη συναίσθηση πως το αμαξάκι μου είναι για παλιοσίδερα και όχι για μόστρα σε το μέρος . Βαλ’το βαλ’το επιμένει . Έρχονται έξαλλοι οι άνθρωποι του μαγαζιού . Σας παρακαλώ κυρία μου , πάρτε αυτό το αυτοκίνητο από’δω , εξεγείρονται και με το δίκιο τους . Κάνει μια έτσι την πόρτα και βγαίνει η Ελένη Μενεγάκη . Άλλαξε η φάτσα τους με το που την είδαν . Αλλά για σας αλίμονο όπου θέλετε αφήστε το , άλλωστε αυτό το αυτοκίνητο έχει το στιλ του , έχει το κάτι του . Η παρουσία της Ελένης Μενεγάκη αλλάζει τους ανθρώπους ” , δηλώνει .

Βέφα Αλεξιάδου

” Μαζί με την Ελένη περάσαμε 8 χρόνια γεμάτα γέλια , μοιραστήκαμε λύπες αλλά και χαρές . Θυμάμαι ότι παραμονές του γάμου της με τον Γιάννη Λάτσιο είχε έρθει και ο Γιάννης στο στούντιο και τους έδωσα το δώρο μου , ένα ρολόι με μπριγιάν , έτσι ώστε οι ώρες που θα περάσουνε μαζί να είναι αιώνιες . Τους ένωσα τα κεφάλια και τους είπα να μην αφήνουν τα επαγγελματικά τους ή κανέναν άλλο λόγο να τους διαλύσει το γάμο . Να ζήσουν και να γεράσουν μαζί . Πόνεσα πολύ με το διαζύγιό τους . Προσπάθησα να την πάρω τηλέφωνο , να της μιλήσω , δεν απάντησε ποτέ στα τηλέφωνα . Εγώ όμως συνεχίζω να την αγαπώ , σέβομαι ό , τι κάνει , ίσως υπήρχαν σοβαροί λόγοι μεταξύ τους που να μην ξέρει κανείς . Δεν αποκλείεται να αλλάζει και ο χαρακτήρας με τα χρόνια . Όταν συνεργαζόμασταν ήταν η καλή νεράιδα με όλους τους συνεργάτες της . Ξέρω ότι όταν δεν τιμάς τους συνεργάτες σου , αυτό κάποια στιγμή σου γυρίζει μπούμερανγκ . Όσο για τα νέα δεδομένα της προσωπικής της ζωής , θα είναι καλό να μην το βάλει δέλεαρ στους ” τηλεθεατές .

Μαρία Λόη

” Θυμάμαι έντονα τα φαγητά και τα γλυκά που έφτιαχνα και τα δοκίμαζε όλα . Ήταν η περίοδος που ήταν έγκυος και έτρωγε πολύ αλλά δεν παχαινε καθόλου . Θυμάμαι ότι πολλές φορές μου έλεγε αυτό το γλυκό ή το άλλο έλω να το πάω στον Γιάννη μου . Η Ελένη είναι αυτό που βλέπεις . Δεν υποκρίνεται , δεν μπορεί να περάσει άλλη εικόνα προς τα έξω , δεν μπορεί να μη μοιράζεται το καθετί με τον τηλεθεατή της . Η Ελένη είναι αυτή που είναι και ο κόσμος το αναγνωρίζει . Αν δεν ήταν αυτή , δεν θα την αγαπούσε ο κόσμος και δεν θα υπήρχε δεκαπέντε χρόνια . Δεν μου αρέσει που έχουν πέσει όλοι πάνω της . Έχει δικαίωμα να ζήσει όπως θέλει τη ζωή της . Και φυσικά όλοι ασχολούνται μαζί της επειδή πουλάει . Και νομίζω πως αυτή η συμπεριφορά που δείχνει τον τελευταίο καιρό οφείλεται στο γεγονός ότι θέλει να προφυλάξει τα παιδιά ” της .

Μάνος Μαγιάτης

” Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι ότι από την ημέρα που κλείνει η σεζόν για την εκπομπή μέχρι και τα τέλη Αυγούστου που επιστρέφει από διακοπές δεν θέλει να έχει καμία επαφή με τους συνεργάτες της . Κλείνει το τηλέφωνό της . Αν συνέβαινε κάτι στην προσωπική της ζωή , μας το έλεγε αφού είχε γραφτεί , δηλαδή αν ισχύει ή όχι . Θυμάμαι χαρακτηριστικά , όταν ήταν έγκυος στη Λάουρα , εγώ δούλευα κανονικά , με παίρνει ένα τηλέφωνο και μου λέει : Αύριο φεύγουμα για διακοπές στη Κεφαλλονιά . για δέκα ημέρες εγώ , η Ελένη , ο άγγελος , ο αδελφός της και η Ελένη Γελάλη . στη δεύτερη μέρα που ήμασταν στη Κεφαλλονιά λέει η Ελένη φεύγουμε . Ήταν έγκυος αλλά δεν μας το είχε πει . Και ο λόγος που φύγαμε ήταν επειδή μας έφταιγαν όλα . Φύγαμε και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αναρωτιόταντι έφταιξε . Είναι αλήθεια ότι έχει μερικές ιδιοτροπίες κι αν την πειράξει κάτι σε κάποιον από τους συνεργάτες της , τα βάζει μαζί του με τον τρόπο της . Μπορεί να μην του μιλήσει μια μέρα και να μην του δώσει ρόλο στο πάνελ . Είναι και λίγο εγωίστρια . Είχαμε ψυχρανθεί την τελευταία χρονιά που αποφάσισα να μην συνεχίσω . Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς δεν μιλήσαμε . Στενοχωρήθηκα . Πριν από τη πρεμιέρα της , της έστειλα μήνυμα και μου απάντησε ότι συγκινήθηκε και να πάω από το πλατό . Νομίζω ότι δεν θα μοιραστεί με κανέναν αυτά που συμβαίνουν στην προσωπική της ζωή ” .

Κατερίνα Ζαρίφη

Η Ελένη είναι σαν τον κύβο του Ρούμπικ . Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις τους συνδυασμούς της , αλλά από τη στιγμή που θα λύσεις το αίνιγμά της , αισθάνεσαι δικαιωμένος και πολύ χαρούμενος . Με την Ελένη ταιριάξαμε τόσο πολύ γιατί συνδυάζει δύο πράγματα : Έναν πολύ κλειστό χαρακτήρα σε ό , τι αφορά τα προσωπικά και τα οικογενειακά της και ακόμη ένα χαρακτήρα , αυτή τη φορά όμως πολύ εξωστρεφή , σε ό , τι έχει να κάνειμε τους συνεργάτες της , την κοινωνική της ζωή και γενικότερα τον τρόπο που φέρεται . Είναι ο άνθρωπος που μπορεί πολύ άνετα να σου ανατρέψει όλα τα δεδομένα για την εκπομπή της επόμενης ημέρας , και την ίδια στιγμή – που θα είστε μαζί στο γραφείο – να σε βουτήξει απ’το πέτο και θα σε πάει να φάτε δυο κιλά παϊδάκια . Η συνεργασία μου με την Ελένη μου άφησε μόνο γλυκιά γεύση . Σε ανθρώπινο επίπεδο μου έλειψε πολύ ” .

Χρύσλα Γεωργακοπούλου

” Σεπτέμβριος 2007, λίγα 24ωρα πριν από τη πρεμιέρα του καφέ με την Ελένη – η πρώτη χρονιά της συνεργασίας μας . Τα φώτα του πλατό είναι αναμμένα για τη γενική πρόβα . Όλοι ψάχνουν να βρουν τη θέση τους στον καναπέ και στο πάνελ . Κι εγώ με ένα έντονο κραγιόν στα χείλη , αφού όλοι στο μακιγιάζ αυτό μου πρότειναν ώστε να αρέσω στην Ελένη , ψάχνω τη δική μου . Μπαίνει με αργά βήματα και με πλησιάζει ενώ με περιεργάζεται με ένα ελαφρύ χαμόγελο : όμορφη είσαι , ωραίο κραγιόν , ωραίο το κόκκινο της μπλούζας σου . Αλλά βρε , κορίτσι μου ρίξε λίγο το μανίκι να φανεί ο ώμος σου . Αφού το έχεις είσαι πολύ σέξι αν θέλεις . Το έκανα αμέσως γιατί η Ελένη σε μαγεύει άσε που είναι η καλύτερη μάνατζερ των συνργατών της . Όταν θέλει … Γιατί αν δεν θέλει , γνωρίζεις το άλλο πρόσωπο , εκείνο που σε κοιτάζει με τα γυάλινα μάτια , που απουσιάζει η έκφραση , που σε κάνει να αμφιβάλλεις για την ικανότητα και τον επαγγελματισμό σου και σε κάνει να θέλεις να φωνάξεις δυνατά : Τι σου έκανα επιτέλους , ρε Ελένη ? Όταν η Ελένη σε αγαπάει και σε κάνει να πιστέψεις ότι είσαι φίλος της , είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου , γιατί απλά ξέρει να το κάνει και έχει να σου δώσει αρκεί να το αποφασίσει ” , δηλώνει .

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε