Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Διατροφικό Bottox! Χάσε 4 κιλά και πρόλαβε τα σημάδια του χρόνου…

Γίνεται να τα βάλεις με το χρόνο; Μπορείς να καθυστερήσεις τα “αδυσώπητα” σημάδια του πάνω σου; Η επιστήμη της διατροφής δηλώνει πως “ΝΑΙ”!

Γίνεται να τα βάλεις με το χρόνο; Μπορείς να καθυστερήσεις τα “αδυσώπητα” σημάδια του πάνω σου; Η επιστήμη της διατροφής δηλώνει πως ΝΑΙ! Κάνε την “ισογλυκαιμική” δίαιτα, χάσε 4 κιλά και προστάτεψε το δέρμα και τον οργανισμό σου από τις ρυτίδες…

Ήδη από την ηλικία των 30 ξεκινά η γήρανση του οργανισμού, με μία σειρά αλλαγών στο δέρμα αλλά και όλα τα υπόλοιπα συστήματα. Η έναρξη της γήρανσης αλλά και τρόπος που αυτή θα εξελιχθεί εξαρτάται από την κληρονομικότητα και τα γονίδια που “κουβαλάει” κάποιος, αλλά και τις περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες θα εκτεθεί.

“Σημαντικό αίτιο της γήρανσης είναι η γλυκοζυλίωση των ιστών που σύμφωνα με το British Journal of Dermatology, ευθύνεται για το 50% της γήρανσης” επισημαίνει η Κλίνική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου.

Πώς δημιουργούνται οι ρυτίδες…
Τι είναι η γλυκοζυλίωση; Ακούγεται γλυκούλι και απολαυστικό. Είναι όμως μία διαδικασία που -παρά το γεγονός πως συμβαίνει φυσιολογικά στον οργανισμό- επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. “Είναι η διαδικασία κατά την οποία υδατάνθρακες, όπως η γλυκόζη, η φρουκτόζη ή η γαλακτόζη, προσδένονται με πρωτεϊνικά ή λιπιδικά μόρια, όπως η αιμοσφαιρίνη και το κολλαγόνο” επισημαίνει η διαιτολόγος.

Επιπλέον, η γλυκοζυλίωση παράγει ελεύθερες ρίζες και απενεργοποιεί τα αντιοξειδωτικά ένζυμα, επιτρέποντας να συμβούν οι ζημιές από το οξειδωτικό στρες και την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Το δέρμα λοιπόν γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο, χάνει την ελαστικότητά του και αποκτά ρυτίδες, κηλίδες και εμφανή σημάδια φωτογήρανσης.

Διατροφή για να προλάβεις το χρόνο…
Μία “ισογλυκαιμική διατροφή” μπορεί να καθυστερήσει τα συμπτώματα της γήρανσης, να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος και να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα των αισθητικών επεμβάσεων. Και ας μην ξεχνάμε ότι μία τέτοιου είδους διατροφή προτείνεται και για την πρόληψη κατά του διαβήτη και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς και για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους. Επομένως έχει πολλαπλά οφέλη και θωρακίζει τον οργανισμό από πληθώρα κλινικών καταστάσεων.

Πώς θα συμβεί κάτι τέτοιο; Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου δίνει τις συμβουλές:

Απόφυγε τη ζάχαρη. Και όχι μόνο τη ζάχαρη που προσθέτεις στον καφέ ή τα γλυκά. Ζάχαρη περιέχουν πάρα πολλά συσκευασμένα προϊόντα που καλούνται υγιεινά, όπως τα δημητριακά πρωινού, οι μαρμελάδες, τα μπισκότα ή οι μπάρες δημητριακών.

Επίλεξε πάντα ολικής άλεσης ψωμί και ζυμαρικά. Περιέχουν υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης που αν καταναλωθούν με μέτρο ανεβάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα λευκά τους.

Απόφυγε αλμυρά σνακς και αρτοσκευάσματα τα οποία προκαλούν σημαντική άνοδο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Δες τη διατροφή που πρέπει να ακολουθήσεις στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε