Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ε. Γερασιμίδου στο TLIFE: ”Δεν μου αρέσει η τηλεόραση γιατί προβάλλει μόνο το αρνητικό”!

Η Ελένη Γερασιμίδου μιλάει για την ζωή της, τα επαγγελματικά της σχέδια και τον Λάκη Λαζόπουλο.

Το TLIFE επικοινώνησε με την Ελένη Γερασιμίδου. Μία συνέντευξη μαζί της δεν θα μπορούσε παρά να είναι διασκεδαστική και εποικοδομητική. Στα 61 της χρόνια η Ελένη, ξέρει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους αλλά και να δίνει θάρρος στους νεότερους ανθρώπους να βλέπουν τη θετική πλευρά της ζωής.

Την βρήκαμε στη κουζίνα του σπιτιού της με ένα σωρό μελιτζάνες στο τραπέζι της. ”Είναι από τον μπαξέ μας. Είναι το δώρο του άντρα μου για μένα, σαν ανθοδέσμη”, μας λέει και ξεκινάμε.

Κυρία Γερασιμίδου μιλήστε μας λίγο για τα επαγγελματικά σας σχέδια. Πού θα σας δούμε φέτος;

Ίσως να με δείτε στην τηλεόραση με τον Λαζόπουλο ωστόσο δεν είνα ακόμα τίποτα επίσημο. Είναι το μόνο που θέλω να κάνω. Με κουράζει πια αυτό το ωράριο το βαρύ. Μεγαλώσαμε λίγο. Έχω και το θέατρο…

Τι θα κάνετε στο θέατρο;

Την Δευτέρα στις 16, ανεβαίνει ένα έργο που σκηνοθετώ εγώ στο φεστιβάλ του δήμου Αθηναίων, που είναι δική μας παραγωγή και θα παίζει ο σύζυγός μου, Αντώνης Ξένος, το μονόλογο του τρελού της Αθήνας και συμμετέχει και η κόρη μου ως οπτασία. Ξεκινά στις 9:00 μμ, στο Αττικό Άλσος και ακολουθεί η συναυλία του Ηλία Λιούγκου. Το έργο βασίζεται σε ένα διήγημα του Καμπούρογλου και είναι διασκευή του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Την μουσική έχει γράψει ο Δημήτρης ο Λέκκας, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Κώστας Βενζινόπουλος και την σκηνοθεσία την έχω αναλάβει εγώ. Τον χειμώνα θα είμαι στο Πειραιώς 131 με το καινούριο έργο των Παπαθανασίου – Ρέππα, όπου θα υποδύομαι μια απατεώνισσα. Είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία. Επίσης στο bar Κόμης στα Κάτω Πατήσια θα έχουμε Δευτέρα και Τρίτη ένα μουσικοθεατρικό πρόγραμμα.

Σας καλύπτει αυτό που βλέπετε στη τηλεόραση;

Φέτος είδα τηλεόραση. Όχι, δεν με καλύτει. Δεν μου αρέσουν κάποιες εκπομπές που προωθούν μια αγένεια. Υπάρχουν εκπομπές που φαίνονται αθώες αλλά δεν είναι. Ο κόσμος πρέπει να είναι αλληλέγγυος στην εποχή μας και αντί αυτού προβάλλονται αγενέστατες συμπεριφορές. Για παράδειγμα είναι μια εκπομπή που ο ένας τρώει στο σπίτι του άλλου και μετά ο ένας κριτικάρει τον άλλον. Βλέπεις στις φάτσες τους ότι δεν έχουν κουλτούρα. Ο λεγόμενος μικροαστισμός. Εμείς οι απόγονοι των προσφύγων πιστεύουμε ότι ο φιλοξενούμενος είναι πρόσωπο ιερό. Δεν μπορεί να σου μαγειρεύει ο άλλος κι εσύ μετά να τον κακολογείς και να τον βαθμολογείς. Είναι κάποιος που διαφημίζει πολτοποιημένα πατατάκια, ούτε καν πατάτες και μετά πάει σε διάφορα εστιατόρια και μαλώνει τον κόσμο. Χάνεται η αξιοπρέπεια.

Τι διαφορετικό θα θέλατε να δείτε στην τηλεόραση;

Θα ήθελα να βλέπω εκπομπές για τον άνθρωπο, για τα προβλήματά του αλλά όχι να γίνεται εκμετάλλευση αυτού του πράγματος. Θα ήθελα εκπομπές όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να μιλούν ελεύθερα, να ακούγονται όλες οι απόψεις αλλά να ακούγονται όμως, όχι να μιλάει ο ένας πάνω στον άλλον.

Θεωρείτε πως έχει πεθάνει η τηλεόραση;

Είναι πολύ ισχυρό μέσο, γι’αυτό και βρίσκεται πάντα στα χέρια της εξουσίας. Πώς να πεθάνει; Αυτά τα lifestyle και όλα τα άλλα στην εποχή μας είναι φθορά. Αλλά τελοσπάντων επειδή είναι γνωστές οι απόψεις μου και η ιδεολογία μου, μην το παραχέσω (γελάει).

Ποια πρόσωπα σας αρέσει να παρακολουθείτε;

Κάθε πρόσωπο που είναι αληθινό και δεν είναι υποκρίνεται μου είναι ευχάριστο. Ειδικά αν κάνει κάτι χρήσιμο για τον άνθρωπο. Θεωρώ πως η τηλεόραση πρέπει να είναι χρήσιμη.

Εσείς γνωρίζετε πολύ καλά από σάτιρα. Πιο παλιά ήσασταν στους Δέκα Μικρούς Μήτσους, τώρα στο Αλ Τσαντίρι… Θεωρείται πως υπάρχει στις μέρες μας ποιοτική σάτιρα;

Βεβαίως και υπάρχει. Ο Λάκης, οι Ράδιο Αρβύλα λκαι όχι μόνο τηλεοπτικά. Ο Τζίμης Πανούσης, κάποτε ο Χάρρυ Κλην κτλ. Υπάρχουν καλές πέννες. Δεν μου αρέσουν όμως οι εκπομπές που χρησιμοποιούν μόνο βίντεο και τις βλέπεις μόνο γι’αυτά. Έτσι, γίνεται μια προβολή αποχαυνωμένων κοριτσιών που τα λένε celebrities.

Για σας δεν υπάρχει η έννοια του celebrity;

Όχι βέβαια κι αν μου το λένε με προσβάλλουν κιόλας. Με καλέσανε να μαγειρέψω μια εκπομπή, σε αυτή που λέγαμε, και μου είπαν ότι θα είναι ένα επεισόδιο με celebrities. και τους λέω συγνώμη εγώ είμαι επαγγελματίας ηθοποιός. Δεν ξέρω τι επάγγελμα είναι το celebrity.

Κυρία Γερασιμίδου, τώρα τελευταία υπάρχουν έντονες φήμες ότι οι Δέκα Μικροί Μήτσοι θα επιστρέψουν στους δέκτες μας. Εσείς τι γνωρίζετε γι’αυτό;

Δεν ξέρω ακριβώς τα σχέδια του Λάκη. Αν θα κάνει Τσαντίρι ή Μήτσους. Ό,τι κι αν κάνει ευπρόσδεκτο θα είναι. Ο ίδιος δεν μου έχει ανφέρει τίποτα. Ό,τι ακούω από τους άλλους. Θα αποφασίσει και μετά θα δεσμεύσει ανθρώπους, φαντάζομαι. Προφανώς, γι’αυτό δεν μου έχει πει κάτι οριστικό.

Γιατί θεωρείτε ότι ο Λάκης Λαζόπουλος έχει τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό;

Γιατί λέει όλα αυτά που θέλουμε και οι υπόλοιποι να πούμε. Όπως διαβάζεις ένα καλό βιβλίο και λες αχ πόσες φορές το έχω σκεφτεί, γιατί δεν μπόρεσα να το πω, αυτό εκφράζει ο Λάκης.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε