Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ε. Ναθαναήλ: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η διάσημη ηθοποιός με τα εκφραστικά μάτια!

Ε. Ναθαναήλ: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η διάσημη ηθοποιός με τα εκφραστικά μάτια!

Πέντε χρόνια από το θάνατο της μελαχρινής καλλονής του κινηματογράφου..

Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 61 ετών η διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός με τα εκφραστικά μάτια Έλενα Ναθαναήλ.

 

Η Έλενα Ναθαναήλ, μια από τις ομορφότερες γυναίκες του ελληνικού σινεμά, που έλαμψε στη μεγάλη οθόνη και στο θέατρο, γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1947 στην Αθήνα (Νέα Φιλαδέλφεια). Το επώνυμο Ναθαναήλ ήταν το μητρώνυμό της. Ολόκληρο το ονοματεπώνυμο της ήταν Ελένη Δεληβασίλη Ναθαναήλ.

Οι σπουδές και τα πρώτα βήματα

 

Η διάσημη ηθοποιός αποτελούσε μια από τις πιο κομψές και ωραίες παρουσίες που πέρασαν ποτέ από το καλλιτεχνικό χώρο και μακριά από τα καθιερωμένα ελληνικά πρότυπα, με τεράστια γοητεία, ήταν αυτό που λέμε μοιραία γυναίκα. Μικρή ήθελε να γίνει αρχαιολόγος ή πολεμική ανταποκρίτρια. Φύση καλλιτεχνική από τα παιδικά της χρόνια,τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο της Ρώμης κι έπειτα σπούδασε στο Casa d’ italia, Ιταλική Φιλολογία.

 

Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από σαρανταπέντε κινηματογραφικές ταινίες και έχει κερδίσει το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1968, για την εξαιρετική ταινία Ραντεβού με μια Άγνωστη, του Βασίλη Γεωργιάδη.Θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει ως την αγαπημένη πρωταγωνίστρια των ταινιών του Κλέαρχου Κονιτσιώτη.

 

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το έκανε σε ηλικία 16 ετών, στην ταινία του Γ. Δαλιανίδη Κάτι να Καίει, το 1963. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση την έκανε αμέσως γνωστή και εκτός συνόρων. Το αλαβάστρινο πρόσωπό της, η ευγένειά της και βέβαια τα μεγάλα, εκφραστικά και μελαγχολικά της μάτια, κατακτούσαν άντρες και γυναίκες. Έτσι κατέκτησαν, χάρη στο πρώτο της εξώφυλλο στις «Εικόνες» και στο περιοδικό Stern και το σημαντικό Γερμανό σκηνοθέτη Ραλφ Τίλε: μια δημοσιογραφική αποστολή του περιοδικού, είχε σκοπό να φωτογραφίσει τα τουριστικά μας αξιοθέατα. Μαζί μ’ αυτά όμως οι Γερμανοί δημοσιογράφοι ζήτησαν να φωτογραφίσουν μια νεαρή όμορφη ελληνοπούλα, που φυσικά έπρεπε να είναι και αυτή …αξιοθέατη!

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε