Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έξαλλη η Κ. Παπουτσάκη με άρθρο της Ελευθεροτυπίας!

Στις 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι ακόμη μία συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη και συγκεκριμένα για τα 86 του χρόνια.

 Η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη, συμμετείχε τραγουδώντας στη βραδιά.

Σήμερα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία είχε ένα άρθρο που αφορά στη συναυλία αυτή και την Κατερίνα Παπουτσάκη, με τίτλο “Marketing και λαϊκοί αγώνες”.

Το άρθρο γράφει τα εξής:

Είναι αναμφίβολα συγκινητικό ότι ο Μίκης Θεοδωράκης, στα 86 του, διατηρεί ακμαία την αγωνιστικότητά του κι ότι, επαγρυπνώντας, τη διοχετεύει άμεσα υπέρ των λαϊκών αιτημάτων.

Οπως τώρα, που τάχθηκε κατά του «ξεπουλήματος του Ελληνικού» και υπέρ της μετατροπής του σε Μητροπολιτικό Πάρκο, συμμετέχοντας στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις «Αντίστασης» με την ορχήστρα του και με μία ομιλία που συνέδεε το θέμα του Ελληνικού με το πρόβλημα της Ελλάδας και καλούσε σε αντίσταση και σε συσπείρωση κατά της πώλησης οποιασδήποτε δημόσιας περιουσίας.

Ο Μίκης, διατηρώντας δηλαδή τα αριστερά του αντανακλαστικά, τάσσεται κατά του βασικού αποτρόπαιου, κυνικού και αιμοβόρου νόμου της αγοράς, που λέει πως αν χρωστάς, θα ξεπουλήσεις το σπίτι σου για ένα κομμάτι ψωμί. Εχουμε μια ένσταση όμως. Τη στιγμή που ο ίδιος αντιτίθεται στους νόμους της αγοράς, η ορχήστρα του αξιοποίησε τουλάχιστον έναν τέτοιο νόμο, όταν επέλεξε το επαναστατικό μουσικό μέρος της βραδιάς (τα συγκινητικότερα από «Τα τραγούδια του αγώνα» και «Τα τραγούδια του Αντρέα») να τα ερμηνεύσουν μαζί με τον Δημήτρη Μπάση, δύο, κατ’ αρχήν τηλεοπτικοί, αστέρες.

Προσωπικά έχω ακούσει live και την Κατερίνα Παπουτσάκη και τον Παναγιώτη Πετράκη: οι ερμηνευτικές τους δυνατότητες είναι αυτές που έχουν οι περισσότεροι σύγχρονοι ηθοποιοί, οι οποίοι, προκειμένου να επιβιώσουν σ’ έναν άγρια ανταγωνιστικό χώρο, μαθαίνουν εκτός των άλλων να τραγουδούν σωστά, να χορεύουν συμπαθητικά κ.λπ. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν διαθέτουν ταλέντο τέτοιο που να δικαιολογεί τη μεταπήδησή τους στο τραγούδι. Κι ασφαλώς εκεί έξω υπάρχουν φωνές νέων τραγουδιστών πολύ πιο αξιόλογες. Από την άλλη βέβαια η «Αλίκη στο σίριαλ για τη ζωή της Βουγιουκλάκη» κι ο «Λουκάς από τα Μυστικά της Εδέμ», χάρη στους νόμους του marketing, έχουν λαϊκή αναγνωρισιμότητα. Δυστυχώς, όμως, το «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους» ερμηνευμένο από την Παπουτσάκη και το «Είσαι Ελληνας» από τον Πετράκη, υπονόμευε και τα ιστορικά τραγούδια και τη σοβαρότητα της αποστολής υπέρ της οποίας έγινε η συναυλία.

Διαβάστε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε