Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εξορκιστής και Ροζ Πάνθηρας στις πιο σημαντικές ταινίες

Κάθε χρόνο η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου επιλέγει 25 ταινίες, οι οποίες θεωρούνται “πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικές”.

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ συμπεριέλαβε σήμερα στο εθνικό αρχείο ταινιών τις ταινίες “Ροζ Πάνθηρας”, “Airplane!” καθώς και άλλες 23 υποδειγματικές ταινίες του περασμένου αιώνα .

Μεταξύ των ταινιών που βρίσκονται στην λίστα είναι, “Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται”, η δεύτερη ταινία της τριλογίας του “Πολέμου των Άστρων” του Τζόρτζ Λούκας, ο “Εξορκιστής” και το “Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου”, που αφορά το σκάνδαλο Ουότεργκεϊτ.

Η λίστα του 2010 ανεβάζει στις 550 τις ταινίες του αρχείου.

Ο κορυφαίος βιβλιοθηκάριος του Κογκρέσου Τζέιμς Μπίλινγκτον που επιλέγει ποιες θα είναι αυτές οι ταινίες, διάλεξε ακόμη τις ταινίες “Πυρετός το Σαββατόβραδο” και “Μάλκολμ Χ” όπου πρωταγωνιστούν αντίστοιχα ο Τζον Τραβόλτα και ο Ντένζελ Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, ορισμένοι βασικοί συντελεστές δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν την είσοδο των ταινιών τους στην αμερικανική λίστα. Οι σκηνοθέτες Μπλέικ Έντουαρντς του Ροζ Πάνθηρα και Ίρβιν Κέρσνερ του η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται απεβίωσαν φέτος.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε