Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έκθεση με κοσμήματα διάσημων καλλιτεχνών στο Μουσείο Μπενάκη! Φωτογραφίες

Έκθεση με κοσμήματα διάσημων καλλιτεχνών στο Μουσείο Μπενάκη! Φωτογραφίες

Έχει ήδη παρουσιαστεί στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τρίτος σταθμός είναι η Αθήνα! Tο παρών έδωσαν σήμερα ο Ν. Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου.

Η Αθήνα αποτελεί τον τρίτο σταθμό της παρουσίασης της συλλογής της Νταϊάν Βένετ, μετά τη Γαλλία το 2008 και τη Νέα Υόρκη μόλις πέρυσι. Θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες…

Καλλιτεχνικά έργα σε μικρογραφία, επινοημένα συχνά για ένα αγαπημένο πρόσωπο, προορισμένα για μια πολύ περιορισμένη αγορά. Κοσμήματα ιστορικά και σπάνια, κοσμήματα με υπογραφές μερικών από τους σημαντικότερους δημιουργούς του δεύτερου μισού του 20ού και του 21ου αιώνα. 

Στην έκθεση φιλοξενούνται έργα των Στέφεν Αντονάκος, Λουίς Μπουρζουά, Ζορζ Μπρακ, Αλεξάντερ Καλντέρ, Σεζάρ, Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, Ζαν Κοκτώ, Αντρέ Ντερέν, Μαχ Ερνστ, Αλμπέρτο Τζακομέτι, Κιθ Χέρινγκ, Τζεφ Κουνς, Φερνάρντ Λεζέρ, Ρόυ Λίχτενστάιν, Γιόκο Ονο, Πάμπλο Πικάσο και Μαν Ρέι.

Η παρουσίαση της συλλογής στην πρωτεύουσα της Ελλάδας γίνεται με πρωτοβουλία της συλλέκτριας και επιμελήτριας και πλαισιώνεται από κοσμήματα σχεδιασμένα από 19 Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Κουλεντιανός, Θόδωρος, Φασιανός, Φιλόλαος, Μολφέσης, Καναγκίνη, Απέργης, Γυπαράκης, Σκυλάκος.

Η έκθεση επαναφέρει το θέμα της σχέσης μεταξύ αργυροχοΐας και πλαστικών τεχνών. Για αιώνες ακολουθούσαν παράλληλες διαδρομές, μέχρι οι ζωγράφοι και γλύπτες να θεωρηθούν καλλιτέχνες και οι αργυροχόοι τεχνίτες.

Το παρών έδωσαν σήμερα ανάμεσα σε άλλους ο Νίκος Ευαγγελάτος με την Τατιάνα Στεφανίδου, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η οικογένεια Ζολώτα.

Δες φωτογραφίες στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε