Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελ. Αρβανιτάκη: “Μόνο με αλληλεγγύη θαμπορέσουμε να αντέξουμε την κρίση”

H ερμηνεύτρια μίλησε για τις εμφανίσεις που ξεκινά στο «Gazarte», για την οικονομική κρίση και την τεχνολογία…

Η χημεία που αναπτύσσεται ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το κοινό στις μικρές σκηνές είναι η μαγεία της τέχνης και της μουσικής, λέει Λευθερία Αρβανιτάκη που ξεκινά εμφανίσεις στο «Gazarte»

Η ερμηνεύτρια μίλησε στο Έθνος για τη νέα της αυτή μουσική παράσταση, η οποία έρχεται σε μια πολύ δύσκολη για όλους μας εποχή ενώ εξομολογήθηκε με ποιο τρόπο η ίδια προσαρμόζεται στις αλλαγές.

Μετά από κάποιο καιρό αποφασίσατε να επιστρέψετε στους αθηναϊκούς χώρους διασκέδασης. Πώς προέκυψε αυτή η επιλογή;
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχω φύγει από τον χώρο της διασκέδασης. Πέρσι, έκανα τις παραστάσεις στο «Παλλάς», αυτό ήταν κάτι διαφορετικό, άλλαξε ο τρόπος που έγινε η επαφή με το κοινό. Τώρα σ΄ έναν χώρο διασκέδασης η οικειότητα είναι αυτή που αλλάζει τα πάντα. Ειδικά, στο «Gazarte», που έτσι όπως είναι διαμορφωμένο, η επαφή είναι πολύ άμεση και κοντινή, με αποτέλεσμα η οικειότητα να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Στο εξωτερικό πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, όπως οι Ρόλινγκ Στόουνς» κ.ά., εμφανίζονται σε τέτοιου τύπου μικρές σκηνές.

Στα νέα δεδομένα της δισκογραφίας νιώθετε έτοιμη να προσαρμοστείτε; Πώς τα πάτε με την τεχνολογία, το Ιντερνετ, την κοινωνική δικτύωση;
Είναι κάτι το οποίο αλλάζει, μεταλλάσσεται και όλοι εμείς το παρακολουθούμε. Είναι ένας καινούργιος τεράστιος κόσμος. Είναι μία άλλη πραγματικότητα στην οποία, εγώ προσωπικά, έχω ήδη μπει. Είμαι μέσα στην τεχνολογία. Μπορεί να μην έχω προσωπικό Facebook, γιατί δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο, αλλά παρακολουθώ πλήρως το τι συμβαίνει. Σε άλλα επιλέγω να είμαι μέσα και σε άλλα πάλι όχι. Νομίζω πάντως ότι από δω και μπρος ο τρόπος παραγωγής της δισκογραφίας θα αλλάζει συνεχώς. Οι εταιρείες παραγωγής δεν πληρώνουν πια, γιατί δεν πωλούνται cd. Σε λίγους καλλιτέχνες και σε πολύ λίγα πράγματα πλέον συνεισφέρουν οικονομικά οι εταιρείες. Τώρα η μεγάλη ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των καλλιτεχνών. Αυτό από τη μία πλευρά στερεί ευκαιρίες από νέους ταλαντούχους ανθρώπους, τους οποίους, χωρίς την υποστήριξη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, πιθανόν να μην τους γνωρίσουμε ποτέ. Από την άλλη πλευρά πάλι το να είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης υπεύθυνος για όλες τις λεπτομέρειες της δουλειάς που κάνει, του δίνει τεράστια ελευθερία. Δεν υπάρχουν όροι, δεν υπάρχουν δεύτερες γνώμες, δεν υπάρχουν κατευθύνσεις από άλλους.

Διάβασε τι λέει γι ατην οικονομική κρίση στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε