Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Έλληνας φοιτητής που βρίσκεται στην Ιαπωνία μιλάει στο TLIFE: “Επιστρέφω γιατί φοβάμαι τη ραδιενέργεια!”

Ο Αντώνης Ευθυμίου βρίσκεται εδώ κι έξι μήνες στο Τόκυο κι έχει ζήσει ήδη τρεις μεγάλους σεισμούς. Διάβασε τι περιγράφει στο TLIFE για τον τελευταίο και για το τι επικρατεί στην Ιαπωνία.

Ο Αντώνης Ευθυμίου βρίσκεται εδώ κι έξι μήνες στο Τόκυο κι έχει ζήσει ήδη τρεις μεγάλους σεισμούς. Διάβασε τι περιγράφει στο TLIFE για τον τελευταίο των 8,9 ρίχτερ και για το τι επικρατεί στην Ιαπωνία.

“Από τον Οκτώβρη που είμαι εδώ έχω περάσει δυο – τρεις σεισμούς μεγάλους. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα είχαμε έναν σεισμό γύρω στα 7 ρίχτερ και δεν έγινε καν θέμα. Γενικά σεισμούς ζούμε κάθε μέρα! Το είχα πάρει απόφαση για να έρθω, ήξερα ότι πήγαινα σε μια σεισμογενή περιοχή. Όποιος έρχεται εδώ γνωρίζει ότι έτσι θα είναι η καθημερινότητά του. Ευτυχώς είναι πολύ ασφαλής χώρα. Όσον αφορά τα κτίρια κλπ. είσαι προστατευμένος, δεν έχεις πρόβλημα.

Στα πανεπιστήμια γίνονται ασκήσεις σεισμού. Όταν ήρθα έκανα μία άσκηση πυρός και τώρα περίμενα να γίνει και μία σεισμού. Όταν έγινε ο τελευταίος σεισμός εγώ ήμουν στην εστία και εργαζόμουν. Το κτίριο αυτή την φορά στην κυριολεξία κλυδωνιζόταν! Ήταν λίγο περίεργο το αίσθημα, στην Αθήνα δεν ήταν έτσι. Ήταν εντελώς διαφορετικά… Στο κτίριο ήταν όλοι ψύχραιμοι, οι μόνοι που πανικοβλήθηκαν ήταν όσοι έχεουν παιδάκια. Οι οικογένειες δηλαδή. Γενικά φώναζαν, έκλαιγαν! Οι φοιτητές είμασταν όλοι πολύ ψύχραιμοι. Την ίδια μέρα πήγαμε στο πανεπιστήμιο κανονικά, συνεχίσαμε τις δουλειές μας… Με το μετρό μόνο υπάρχει πρόβλημα εδώ και μέρες.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε