Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Επεισόδια στο Όσλο από την εμφάνιση του Αλκαίου

Επεισόδια στο Όσλο από την εμφάνιση του Αλκαίου

Επενέβη η EBU και… ξήλωσε μηχανήματα και κάμερες

 Θετικά ήταν τα σχόλια για την εμφάνιση των Γιώργου Αλκαίου and Friends στη σημερινή πρόβα ενόψει του αυριανού τελικού της Eurovision. Το καινούργιο στοιχείο της εμφάνισής του, που πρώτα σας αποκάλυψε το Newsit, δηλαδή τα βεγγαλικά που βγαίνουν μέσα από τα τύμπανα των χορευτών ήταν μία πραγματική έκπληξη για όλους.

Παρά τα πολλά που ακούστηκαν, όπως το ότι η EBU δεν ήταν ενημερωμένη για αυτήν την αλλαγή, πρέπει να επισημάνουμε –για να μην… παραπληροφορείστε! – ότι η ελληνική αποστολή είχε προνοήσει και ενημερώσει τους διοργανωτές πολύ καιρό πριν από τον ημιτελικό. Συγκεκριμένα είχαν δηλώσει εγγράφως ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα περνούσε στον τελικό θα έκαναν αυτήν την αλλαγή, δηλαδή την… έκρηξη επί σκηνής, όπως κι έγινε στη σημερινή πρόβα για τον τελικό. Συνεπώς, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την EBU.

Υπήρξε όμως, πρόβλημα όταν το STAR πρόβαλλε σήμερα ζωντανά την πρόβα μέσω του monitor, κάτι που απαγορεύεται ρητά σύμφωνα με τους κανόνες αφού το monitor προβάλλει ό,τι ακριβώς θα προβληθεί και μέσα από τις τηλεοράσεις.

Η αντίδραση της EBU ήταν άμεση και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit δημιουργήθηκε έντονο επεισόδιο μεταξύ των διοργανωτών που ανάγκασαν τους τεχνικούς του STAR να διακόψουν τη σύνδεση και να κατεβάσουν μάλιστα την κεραία.

Εκτός από το… ξήλωμα στην κεραία του STAR όμως, όλα πήγαν καλά και, όπως προαναφέραμε, τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα θετικά για τον Γιώργο Αλκαίο. Θετικά όμως είναι και τα σχόλια στο παρασκήνιο για όλη την ελληνική αποστολή. 

Μάλιστα, επειδή δεν μας αρέσει να… κακοκαρδίζουμε κανέναν, να «διορθώσουμε» -προς το παρόν!- το ότι τα έξοδα της ελληνικής αποστολής είναι του Αλκαίου, όπως κακώς κατάλαβαν κάποιοι ότι γράψαμε. Η ΕΡΤ έχει αναλάβει αρκετό μέρος των γενικών εξόδων και μάλιστα το press kit που έχουν μοιράσει στα ΜΜΕ έχει κερδίσει τα καλύτερα σχόλια. Αλλά για τα… οικονομικά θα επανέλθουμε αργότερα γιατί προς το παρόν είμαστε σε κατάσταση «OPA».

Τέλος, να αναφέρουμε τη σειρά -που προέκυψε μετά από κλήρωση- εμφάνισης των χωρών στον αυριανό τελικό της Eurovision:

 

   1. Αζερμπαϊτζάν
      2. Ισπανία
      3. Νορβηγία
      4. Μολδαβία
      5. Κύπρος
      6. Βοσνία
      7. Βέλγιο
      8. Σερβία
      9. Λευκορωσία
      10. Ιρλανδία
      11. Ελλάδα
      12. Ην. Βασίλειο
      13. Γεωργία
      14. Τουρκία
      15. Αλβανία
      16. Ισλανδία
      17. Ουκρανία
      18. Γαλλία
      19. Ρουμανία
      20. Ρωσία
      21. Αρμενία
      22. Γερμανία
      23. Πορτογαλία
      24. Ισραήλ
      25. Δανία

 

Η απευθείας μετάδοση από το Telenor Arena του Όσλο, από τη ΝΕΤ, αύριο, στις 21:00. Να είμαστε όλοι… ΟPA!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η Κύπρος στον τελικό της Γιουροβίζιον 

Φαβορί ο Αλκαίος για τον τελικό της Γιουροβίζιον

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε