Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Έχασε την δουλειά της γιατί πάχυνε!

H Cassie Smith αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία που εργαζόταν γιατί απείλησε να την απολύσει λόγω βάρους.

Η 20χρονη Αμερικανίδα εργαζόταν για την αλυσίδα εστιατορίων Hooters ως σερβιτόρα παράλληλα με τις σπουδές της. Το τελευταίο διάστημα όμως είχε πάρει κάποια παραπάνω κιλά με αποτέλεσμα το αφεντικό της να της ζητήσει να αδυνατίσει.

“Το σορτς και το πουκάμισο σου χρειάζονται βελτίωση”, της είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος της εξασφάλισε μια συνδρομή σε γυμναστήριο και της ζήτησε μέσα σε 30 μέρες να χάσει βάρος ή να ψάξει άλλού για δουλειά.

Η Cassie τρομοκρατήθηκε και δεδομένου ότι η πολιτεία του Michigan διαθέτει νομοθεσία προστασίας κατά των διακρίσεων για το βάρος του κάθε ανθρώπου, η νεαρή σερβιτόρα προσέλαβε δικηγόρο κι αποφάσισε να μηνύσει την συγκεκριμένη εταιρεία καθώς θεωρεί ότι είναι θύμα διακρίσεων.

Η επίσημη θέση της εταιρείας των Hooters είναι πως δεν έχει θέσει συγκεκριμένες σωματικές απαιτήσεις στις κοπέλες που εργάζονται εκεί. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποστηρίζει ότι: “Η πολιτική των Hooters είναι να προβάλλουν ένα πρότυπο που βασίζεται στην εμφάνιση, την ομορφιά και το καλλίγραμμο και υγιές σώμα.”

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε