Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Έχασε την μάχη για τη ζωή ο Ανδρέας Βουτσινάς

Ο μεγάλος σκηνοθέτης έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 79 ετών έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύοταν στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου ”Ερρίκος Ντυνάν”, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ”Ερυθρό Σταυρό” όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
 
Ο Ανδρέας Βουτσινάς πάλευε πολλά χρόνια για την υγεία του κι έχει βρεθεί πολλές φορές στο νοσοκομείο κι όλα ξεκίνησαν όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Παρόλο που στην ζωή του ήταν πάντα μαχητής δεν κατάφερε να κερδίσει αυτή την τελευταία μάχη με τον θάνατο, σήμερα το πρωί στις 9:00. Σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου, η σορός του θα αποτεφρωθεί.

“Η μοναξιά είναι ο μεγάλος μου φίλος. Δεν έχω παράπονα ούτε γκρίνιες ούτε θυμούς. Η ζωή για μένα δεν είναι το χθες ή το αύριο, αλλά το τώρα. Αγαπώ τους ηθοποιούς, τη γυναίκα, δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι το ΚΘΒΕ μου πρόσφερε την πρώτη μου Επίδαυρο”, είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία. Στις τελευταίες του στιγμές όμως είχε δίπλα τον γιο του Μάριο Βουστινά καθώς και στενούς συνεργάτες.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης σπούδασε Υποκριτική και ενδυματολογία στο Old Vic και στη σχολή Δραματικής Τέχνης και Τραγουδιού του W. Douglas ενώ φοίτησε και στη σχολή του L. Strassberg. Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 130 παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο Λονδίνο, τον Καναδά, τη Ν. Υόρκη, το Παρίσι και την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης ηθοποιούς.

Ο Ανδρέας Βουστινάς ήταν από τα σημαντικότερα πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου καθώς έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, την Πειραματική Σκηνή της ”Τέχνης”, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το Θεσσαλικό Θέατρο και με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου.

Εκτός από την συμμετοχή του σε μεγάλες κκινηματογραφικές παραγωγές του εξωτερικού ο σκηνοθέτης είχε ιδιαέτερη σχέση με την Γαλλία γι’ αυτό και η κυβέρνηση της χώρας του έχει απονείμει τον ανώτατο τίτλο τιμής ”Commandeur des Arts et des Lettres”, καθώς και τον τίτλο ”Chevalier de Merite”.

Ήταν άνθρωπος δραστήριος και μάλιστα δούλευε μέχρι πρόσφατα αφού τον χειμώνα σκηνοθέτησε στο θέατρο “Ορφέας” την παράσταση του έργου του Μπέρναρντ Σο “Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν” με τη Βάσια Παναγοπούλου στον βασικό γυναικείο ρόλο.

Διαβάστε επίσης: Στην εντατική ο Ανδρέας Βουτσινάς

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε