Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φθινοπωρινή Διατροφή: Προετοιμάσου για τον Χειμώνα και χάσε κιλά

Το Φθινόπωρο η φύση προετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Χειμώνα… Κι εσύ πρέπει να προετοιμάσεις το σώμα σου που έχει “ξεμείνει” ακόμη στο καλοκαιράκι.

Το Φθινόπωρο η φύση προετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Χειμώνα… Τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα. Τα πουλιά φεύγουν για πιο ζεστα μέρη. Κι εσύ πρέπει να προετοιμάσεις το σώμα σου που έχει “ξεμείνει” ακόμη στο καλοκαιράκι. Άσε που βάζεις κάτω τις υποχρεώσεις και τις δραστηριότητές σου για την καινούρια σεζόν. Θέλεις να ξεκινήσεις γυμναστήριο, να διορθώσεις τα “στραβά” στη σιλουέτα σου.
Αυτό είναι το… μεταβατικό διατροφικό μενού που θα σε προετοιμάσει για το Χειμώνα, για το γυμναστήριο, αλλά και θα σε βοηθήσει να χάσεις μερικά κιλά

“Το Φθινόπωρο είναι μια μεταβατική περίοδος και το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται σταδιακά το χρόνο του για να μεταβεί από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού στις χαμηλές θερμοκρασίες και τις αυξημένες υποχρεώσεις του Φθινοπώρου” αναφέρει η διαιτολόγος διατροφολόγος Γιώτα Καρακασίδου. 

Ξεκίνα από το πρόγραμμα

Όλο το καλοκαίρι δεν είχες συγκεκριμένο πρόγραμμα στη διατροφή σου. Το μεσημέρι ήσουν για μπάνιο, το απόγευμα για καφέ και έτρωγες όποτε έβρισκες χρόνο στα ενδιάμεσα! Καιρός να βάλεις και πάλι τάξη και να:

1) Tρως κάθε 3-4 ώρες για να ρυθμιστούν τα επίπεδα γλυκόζης – ινσουλίνης που με την σειρά τους ρυθμίζουν τις καύσεις, το αίσθημα πείνας – κορεσμού (όταν κλείνεσαι μέσα σε ένα χώρο “νομίζεις” ότι πεινάς συνεχώς)

2) Τρως λαχανικά και φρούτα τουλάχιστον δύο – τρία από το καθένα για τη λήψη βιταμίνης C που χρειάζεται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας και για την έκκριση κάποιων ορμονών.

3) Καταναλώνεις ψάρια, λαδερά και όσπρια γιατί με τόσα τηγανητά και κρέατα έχεις γεμίσει κορεσμένα λιπαρά και τοξίνες που μπλοκάρουν τη λειτουργία του οργανισμού.

4) Αποφύγεις τα αναψυκτικά, το αλκοόλ, τα γλυκά και το πολύ αλάτι

5) Ξεκινήσεις συστηματική άσκηση τουλάχιστον 20-30 λεπτά με συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε