Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φτιάξτε το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι απλά…αλλά νόστιμα!

Με μια εύκολη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι. Η τηλεοπτική σεφ Νίκη Μερκούρη μας δείχνει τον τρόπο…

Υλικά:

 

3 κιλά αλεύρι

9 αβγά

3 φακελάκια μαχλέπι

ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

300γρ φυτική μαργαρίνη

1 λίτρο γάλα

1 κιλό ζάχαρη

500γρ γιαούρτι

6 φακελάκια μαγιά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το μισό λίτρο γάλα με τη μαγιά ,ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα χυλό αραιό. Αφήνουμε το προζύμι σκεπασμένο σε μια ζεστή γωνιά για να φουσκώσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε .Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα δυο κιλά αλεύρι τα οποία ανακατεύουμε με το μαχλέπι, κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το προζύμι στο κέντρο και λίγο λίγο το γάλα, συνεχίζουμε με τα αβγά χτυπημένα και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και αρχίζουμε να παίρνουμε αλεύρι από τα τοιχώματα της λεκάνης και να ζυμώνουμε απαλά.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια καθαρή πετσέτα και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος για δυο ώρες. Μετά ,ζυμώνουμε πάλι τη ζύμη,τη χωρίζουμε στη μέση, φτιάχνουμε μακρόστενα κορδόνια ,πλέκουμε σε κοτσίδες τα τσουρέκια ,τα τοποθετούμε στα ταψιά και αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Αφού φουσκώσουν ,τα αλέιφουμε με κρόκους αβγού ,τοποθετούμε στο κέντρο από ένα αβγό λευκό βρασμένο και ραντίζουμε ή με χοντρή ζάχαρη ή αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.. Όταν ψηθούν αφαιρούμε το λευκό αβγό και τοποθετούμε ένα κόκκινο.(Αυτό το κάνουμε για να μην αφήσει χρώμα στο τσουρέκι το κόκκινο αβγό)

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε