Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γιατί οι γυναίκες που έχουν κόρες έχουν πιο πολλές πιθανότητες να χωρίσουν;

Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι το φύλο του παιδιού σας μπορεί να επηρεάσει τον γάμο σας;

“Γερό να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι” απαντάνε οι περισσότεροι όταν κάποιος τους ρωτά τη φύλο θέλουν να έχει το παιδί που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο. Κι όμως, μια νέα έρευνα έρχεται για να ανατρέψει το σκηνικό και να μας κάνει να ευχόμαστε να αποκτήσουμε… αγόρι!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι οικονομολόγοι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (U.C.L.A) και του Ρότζεστερ στην Αμερική, όσες περισσότερες κόρες έχει μια οικογένεια τόσες περισσότερες πιθανότητες να χωρίσει. Επιπλέον, οι γονείς που έχουν κόρες έχουν 5% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν σε σχέση με εκείνους που έχουν γιους. Και κάτι ακόμη πιο συγκλονιστικό: Γονείς που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο παιδί αλλά δεν έχουν παντρευτεί, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας αν μάθουν ότι το παιδί τους είναι αγόρι!

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Laura Galbraith έχει αποδειχθεί ότι τα αγόρια των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει έχουν περισσότερα ψυχολογικά τραύματα σε σχέση με τα κορίτσια τα οποία είναι πιο εξωστρεφή και μπορεί να μοιραστούν το πρόβλημα με τους φίλους τους. Άρα οι γονείς το σκέφτονται περισσότερο.

Επιπλέον, οι ίδιες οι κόρες είναι αυτές που παροτρύνουν τις μητέρες τους να χωρίσουν αν η συμπεριφορά του πατέρα είναι αδικαιολόγητη και οι μητέρες οδηγούνται ευκολότερα στη λύση αυτή όταν νιώθουν ότι έχουν την συμπαράσταση των παιδιών τους!

H Victoria Beckham θα ένιωθε πανευτυχής διαβάζοντας την έρευνα αυτή!

Πηγή: Daily Mail

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε