Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Η 21χρονη που τραυμάτισε ο 18χρονος μαθητής με το σπαθί στο σχολείο μιλά στο TLIFE!

Χθες συγκλόνισε το πανελλήνιο η είδηση της επίθεσης του 18χρονου μαθητή με σπαθί στο 1ο λύκειο Αμαρουσίου.

Χθες συγκλόνισε το πανελλήνιο η είδηση της επίθεσης του 18χρονου μαθητή με σπαθί 1ο Λύκειο Αμαρουσίου. Ο ίδιος με ένα σπαθί σαμουράι τραυμάτισε τέσσερα ενήλικα άτομα στο σχολείο. Η πιο βαριά τραυματίας, η 21χρονη φύλακας του σχολείου, Κατερίνα, μίλησε στο TLIFE για όλα όσα έζησε χθες και για τη συμπεριφορά του 18χρονου στο σχολείο, τέσσερα χρόνια τώρα που τον ξέρει.

Πώς είσαι στην υγεία σου; “Σήμερα είμαι λίγο καλύτερα, πονάω βέβαια. Μόλις βγήκα από τον ιατροδικαστή, είχα πάει να μου δει τοχέρι. Μου είπε ότι έχω κάτι σαν φλεγμονή, γιατί χθες στο νοσοκομείο απλά μου το έδεσαν κι έφυγα. Και στο λαιμό που με χτύπησε. Ευτυχώς φορούσα ζιβάγκο και κασκόλ και δεν έγινε κάτι χειρότερο. Σίγουρα θα μου είχε κόψει κάτι, όπως και στο χέρι.”

Το σπαθί πώς ήταν ακριβώς;
“Το σπαθί ήταν κανονικό και όχι πλαστικό όπως ακούστηκε. Απλά δεν ήταν μπροστά τροχισμένο. Αν ήταν και τροχισμένο θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα… Ήταν και μεγάλο και βαρύ!”

Πόσο καιρό είσαι φύλακας στο σχολείο;
“Εγώ στο σχολείο είμαι περίπου τέσσερα χρόνια. Τον 18χρονο μαθητή τον γνώριζα. ‘Οταν πρωτοπήγα στο σχολείο, πήγαινε τρίτη γυμνασίου. Ήταν από τα παιδιά από που έκανε φασαρία όπως όλα, αλλά δημιουργούσε και προβλήματα μέσα στην τάξη. Εγώ ήμουν έξω δεν έβλεπα.”

Ποια ήταν η σχέση σου με τους μαθητές;
“Γενικά εγώ σαν φύλακας δεν τους έλεγα και πολλά, πιο πολύ τους μιλούσα για το κάπνισμα στο σχολείο. Να μην καπνίζουν γιατί περνούν και γονείς και βλέπουν… Οπότε του μιλούσα έντονα κυρίως για το κάπνισμα. Του έλεγα: “Μιχάλη , σβήσε το τσιγάρο σου, μην καπνίζεις μπροστά στα παιδιά!” Εκείνος άλλες φορές μου μιλούσε απότομα, άλλες μου έλεγε ναι. Φέτος δεν έδινα και πολλή σημασία, δεν είναι και η δουλειά μου. Το κάτι παραπάνω το έκανα για να μην έχουν τα παιδιά προβλήματα. Απλά εγώ πρέπει να ελέγχω ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.”

Ρεπορτάζ: Εβίτα Τσιλοχρήστου

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε