Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Η φωνή του “Κάτι Ψήνεται ” στο TLIFE!

Το TLIFE γνώρισε τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από την φωνή της επιτυχημένης εκπομπής μαγειρικής!

Από πρόπερσι ακούμε την φωνή του στο “Κάτι ψήνεται” του Alpha! Φέτος, τον γνωρίζουμε έσα από το καινούριο τηλεπαιχίδι “Λες και το’ ξερες”. Ο λόγος για τον Γιώργο Χατζηπαύλου, ο οποίος καθημερινά τρέχει και δεν φτάνει, για να ανταπεξέλθει σε όλες τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Παράλληλα με την τηλεόραση, είναι στον ραδιοφωνικό σταθμό Freedom καθημερινά 4 με 7, δίνει παραστάσεις stand up comedy στο θέατρο ενώ τις Πέμπτες εμφανίζεται στον Σταυρό του Νότου με την Μάρω Μαρκέλλου. Το TLIFE τον πέτυχε σε ένα μικρό διάλειμμα από το φορτωμένο προγραμμά του και μας μίλησε για την δουλειά του, για τους συνεργάτες του και για την σχέση του με το φαγητό!
                                         

                                Όλη μέρα σκέφτομαι κείμενα                                    

Αν διάλεγα ένα από όλα αυτά, σίγουρα στο stand up comedy νιώθω πιο οικεία γιατί είναι κάτι για το οποίο έχω την απόλυτη ευθύνη. Γράφω τα κείμενα, τα παρουσιάζω, τα σκηνοθετώ. Όλη η σειρά, η δημιουργική γραμμή που έχει μία θεατρική παράσταση περνάει από έναν άνθρωπο. Κι αυτό είναι και κάτι που το κουβαλάω και συνέχεια πάνω μου γιατί όλη μέρα σκέφτομαι κείμενα. Αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Αμέσως μετά θα έβαζα το ραδιόφωνο γιατί είναι περισσότερο αληθινό. Στο ραδιόφωνο δεν έχεις ούτε κάποιο ρόλο, ούτε κάποιο χαρακτήρα. Είσαι εσύ, με την όρεξή σου τον χαρακτήρα σου και οι ακροατές! Από κει και πέρα αυτό που κάνουμε στο “Λες και το’ ξερες” είναι πολύ κοντά σε αυτή την φιλοσοφία αλλά αν ήταν να διάλεγα ένα θα διάλεγα το stand up comedy με κλειστά τα μάτια. Από το οποίο δεν ζεις βέβαια αλλά αν μπορούσα θα διάλεγα αυτό.

Το 95% όσων λέμε στην σκηνή είναι κείμενο

Γενικά μπορούσα πάντα πιο έυκολα να μιλήσω σε εκατό ανθρώπους παρά σε έναν. Μου είναι πολύ πιο εύκολο να πω βαθιά πράγματα και αστεία σε πολλούς ανθρώπους παρά σε έναν. Αυτό δεν ξέρω γιατί γίνεται, δεν το έχω ψάξει ποτέ. Φοβάμαι τι θαβρώ άμα το ψάξω! Όταν κάποιος έρχεται στο θέατρο για να σε δει, έρχεται για να σε δει. Ισχύει η σύμβαση τον συμπαθώ-δεν τον συμπαθώ. Έχει επιλέξει να έρθει να σε δει οπότε με το που βγαίνεις ξέρεις ότι δεν είναι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί αγκαριακά. Αυτό σε κάνει να να νιώθεις μία αγάπη, κάτι πολύ θετικό, και βοηθάει. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Ένας Αμερικάνος κωμικός έλεγε: “Βάση μίας έρευνας ο νούμερο ένα φόβος του ανθρώπου είναι να μιλήσει δημόσια. Το νούμερο δύο είναι ο θάνατος. Προτιμάς δηλαδή να είσαι στην κάσα παρά αυτός που θα εκφωνίσει τον επικήδειο”. Είναι λίγο τρομακτικό αλλά έχει να κάνει με τον φόβο της αποτυχίας που πρέπει να είναι πάντα μικρότερος από την επιθυμία της επιτυχίας. Είναι η απαραίτητη μαθηματική εξίσωση για την σκηνή.

Το 95% όσων λέμε στην σκηνή είναι κείμενο. Οφείλεις σε αυτόν που θα πληρώσει για να έρθει να σε δει να είσαι εντάξει, να του παρουσιάσεις ένα δουλεμένο κείμενο, μία δουλειά σωστή και να μην βασιστείς εκείνη την ώρα στο αν θα μου έρθει η καή ατάκα. Ο αυτοσχεδιασμός προκύπτει και προκύπτει καμιά φορά από την πολύ καλή διάθεση. Ένα κείμενο που το έχεις γράψει, το έχεις δουλέψει, το έχεις κάνει πρόβα και το ξέρεις απ’έξω κι ανακατωτά κάποια στιγμή χαλαρώνεις τόσο πολύ στην σκηνή – ειδικά αν είναι και η καλή σου μέρα – που έρχονται κι άλλα πράγματα. 
                                  
                                                          Στο “Λες και το’ ξερες” είμαστε παιδική χαρά                             
                 
Είμαστε παιδική χαρά! Κάποιοι γνωριζόμασταν και από πριν αλλά είχαμε αρκετό χρόνο γιατί αυτή η δουλειά προετοιμαζόταν καιρό. Δεν αποφάσισε το κανάλι ότι αυτή θα είναι και πάμε να γράψουμε το πρώτο επεισόδιο. Κάναμε πάρα πολλές πρόβες, πολλά δοκιμαστικά, βρισκόμασταν και συζητούσαμε, οπότε είχαμε τον χρόνο να γνωριστούμε και λίγο καλύτερα μεταξύ μας. Όχι μόνο σαν χαρακτήρες αλλά να καταλάβουμε και το χιούμορ που έχει ο ένας με τον άλλον, την διαδραστηκότητα να το πω έτσι. Κι από κει και πέρα ήταν και η πάστα των ανθρώπων τέτοια που ταιριάξαμε μεταξύ μας.
                                                             Το “Κάτι ψήνεται” πάει πάρα πολύ καλά

Ενδιαφέρει η μαγειρική τον κόσμο σημαίνει ότι ο κόσμος κάθεται και σημειώνει τις συνταγές. Δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει τον κόσμο από αυτή την πλευρά η μαγειρική. Νομίζω ότι απολαμβάνει να βλέπει παρέες που κάνουν χαβαλέ, μιλώντας κυρίως για το “Κάτι ψήνεται”, που μοιάζουν ενδεχομένως και στην δική τους παρέα. Ο Έλληνας θέλει παρέα, θέλει φαγητό, θέλει πλάκα! Αυτά είναι τα στοιχεία που ψάχνει ο καθένας τουλάχιστον στην χαλαρή πλευρά της ζωής του. Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκπομπές μαγειρικής, είναι διαγωνισμός μαγειρικής αλλά χωρίς τον χαβαλέ.

Ο Λευτέρης Λαζάρου μου αρέσει πάρα πολύ στο Mega. Ο Λαζάρου είναι ένας άνθρωπος που άμα κάτσεις και συζητήσεις μαζί του ή ακούσεις συνέντευξή του έχει πολλά μαθήματα ζωής , που δεν αφορούν μόνο στο φαγητό. Είναι η πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια. Εγώ πιστεύω ότι η μαγειρική είναι όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα. Είμαστε λιγάκι του ξεζουμίσματος, πέφτουμε με τα μούτρα. Έγινε κάτι επιτυχημένο την μία χρονιά θα γίνουν άλλα τόσα! 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε