Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Κ. Σαβράνη μιλά στο TLIFE για την παράσταση του συντρόφου της!

Μάθε τα πάντα για την ανατρεπτική παράσταση CABARET GREC του συντρόφου της, Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου!

Η ηθοποιός από τη ”Ζωή της άλλης”, Κατερίνα Σαβράνη και ο μέλλων σύζυγός της, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, μίλησαν στο TLIFE για την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί ο δεύτερος.

Τι σχέση έχει ο Πάπας Ιωάννης ο 12ος, ο ”χορτοφάγος” Χίτλερ, η παλιά Αθήνα, ο έρωτας, ο πόλεμος, τα σαλιγκάρια, οι πεταλούδες, τα φυστίκια, και το χρήμα με τον κώδικα Χαμουραμπί; Όλες οι απαντήσεις για τη σοφία του κόσμου, της φύσης, και τη χαρά της ζωής σ’ ένα ιδιότυπο μουσικό θέαμα.

Η Κατερίνα είπε χαρακτηριστικά για την παράσταση: ”Η παράσταση λέγεται ”CABARET GREC” αφορά το παλιό μουσικό θέατρο. Ο Κωνσταντίνος, που είναι ο κομπέρ της παράστασης μιλά με το κοινό, τραγουδάει, χορεύει, κάνει χιούμορ. Είναι μια πολύ άμεση παράσταση με άφθονο χορό και τραγούδι. Τα κείμενα και την σκηνοθεσία έχει επιμελιθεί ο Κωνσταντίνος με την Μαργαρίτα Αμαραντίδη. Εγώ δεν συμμετέχω. Στο μέλλον όμως, θα κάνουμε σίγουρα κάτι μαζί”.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά στο TLIFE: ”Εγώ, πρώτη φορά κάνω κάτι τέτοιο, διαφορετικό από τον κλασσικό χώρο του θεάτρου, που ο άλλος πληρώνει εισιτήριο και κάθεται ήσυχος, να παρακολουθήσει ό,τι του έχουν ετοιμάσει. Εδώ δεν χρειάζεται, ούτε θέλουμε να καθίσει ο θεατής ήσυχος. Υπάρχει μεγάλη ζωντάνια. Είναι ένας χώρος διαδραστικός από τη φύση του.

Αυτή η ιδέα για την παράσταση, ξεκίνησε θέλοντας να κάνουμε ένα με μεγάλη ποικιλία θέαμα, ένα κλασσικό καμπαρέ, με αρκετά στοιχεία από το γερμανικό κυρίως. H παράσταση δημιουργήθηκε από εμένα και την Μαργαρίτα με γνώμονα, το τι δεν θέλαμε να δούμε εμείς σαν θεατές, οπότε τα στοιχεία που δεν θέλαμε να δούμε τα αποκλείσαμε. Ποια είναι αυτά…

Η διαδραστικότητα, η συμμετοχή δηλαδή του κοινού, είχε καταντήσει κάτι που σε πιάνει από τον λαιμό. Ο θεατής σφίγγεται την ώρα που έρχεται ο άλλος από πάνω του. Εγώ αυτό δεν το κάνω και υπάρχει διακριτικότητα… Παρόλα αυτά, ”παίζω” με το κοινό, με το να τους βάλω για παράδειγμα ένα κουίζ. Τους δίνω χρονικό περιθώριο να σκεφτούν, να το απαντήσουν και να κερδίσουν ένα έπαθλο, που αλλάζει κάθε φορά.

Πιστεύω σ’ ένα είδος ψυχαγωγίας, στο οποίο δεν χρειάζεται να υπάρχει κάτι βαρύγδουπο, γιατί ο κόσμος πάντα ήταν – και σήμερα ακόμα περισσότερο – φορτωμένος. Από την άλλη, το χιούμορ, που είναι βασικό όπλο για τη διασκέδαση, το χρησιμοποιούμε κατά κόρον, χωρίς να παραλείπουμε τα πολιτικά σχόλια και γίνεται συγκερασμός της Ελλάδας του σήμερα με του 1928.

Έτσι, μέσα από την διασκέδαση, ο κόσμος παίρνει και κάτι… μετά στο σπίτι του, που τον προβληματίζει και τον κάνει να σκέπτεται, χωρίς όμως, να τον ”βαραίνει”. Ο προβληματισμός υπάρχει πάντα, αλλά με την εναλλαγή γέλιου και σοβαρού, δεν φαντάζει κάτι βαρύγδουπο. Ένα μουσικό θέαμα σαν αυτό, που στηρίζεται στον κορμό 24 τραγουδιών, σε συνδυασμό με τα κείμενα και τη δράση, ενώνει τατραγούδια και κείμενα έχοντας κάποιο σκοπό. Έχει σημασία να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ο θεατής γίνεται, με τη θέλησή του, μέρος της παράστασης. Ακόμα κι εγώ, αν πήγαινα κάπου και με σηκώνανε με το ζόρι, δεν θα μου άρεσε καθόλου.”

Στο μουσικο-χορευτικό θέαμα, τέσσερις νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, η Μαργαρίτα Αμαραντίδη , η Τίνα Αλεξοπούλου, η Ευγενία Μωράκη και ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, παίζουν, τραγουδούν και επινοούν με κέφι και μεράκι μια ιδιαίτερη παράσταση καμπαρέ στην Ελληνική εκδοχή του, που ενώνει ανθρώπους και εποχές, μέσα από ξεχωριστές μελωδίες, μεταδίδοντας ζωντάνια και έξυπνο χιούμορ. Ένα πάρτυ με τους εκλεκτότερους καλεσμένους!



Την παράσταση μπορείς να απολαύσεις κάθε Παρασκευή στις 22:00 στο Mono Tapas Bar, Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ Πλατεία Μητροπόλεως, Πλάκα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3226711

Δες το βίντεο, το οποίο όμως… δεν συγκρίνεται με την live ”έκδοση” της παράστασης:

Ρεπορτάζ: Μαρία Πορτοκαλάκη

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε