weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Η Καινή Διαθήκη με τη φωνή του Πέτρου Γαϊτάνου

Η Καινή Διαθήκη με τη φωνή του Πέτρου Γαϊτάνου | Newsit.gr

Μία νέα σημαντική εργασία ετοίμασε ο Πέτρος Γαϊτάνος με τον τίτλο «Άγιες Γραφές» που αφορά το σύνολο σχεδόν των κειμένων της Καινής Διαθήκης, του σημαντικότερου βιβλίου μέσα στην παγκόσμια αιωνιότητα. Η δουλειά κυκλοφορεί από την Universal Music τον Απρίλιο του 2012.

Για πρώτη φορά στην ιστορία καταγράφεται η Καινή Διαθήκη σε ηχητική μορφή, σκηνοθετημένη και δοσμένη σαν ένα ενιαίο έργο. Ο καλλιτέχνης που αγκαλιάζει το σύνολο της παραγωγής και της δημιουργίας, επιμελείται την παραγωγή, τη μελέτη των κειμένων, διασκευάζει, κάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια και αφηγείται ως γενικός αφηγητής τα αιώνια κείμενα, ενώ ψάλλει – ερμηνεύει τους συγκλονιστικούς ύμνους των σημαντικότερων γεγονότων. Το εξαιρετικό και πρωτότυπο αποτέλεσμα έχει καταγραφεί σε 21 CDs με συνολική διάρκεια είκοσι τεσσάρων ωρών!

Ο Πέτρος Γαϊτάνος μελέτησε τα ιερά κείμενα επί δύο χρόνια και τα παρουσιάζει με έναν τελείως πρωτότυπο τρόπο, ώστε ο ακροατής να μην ακούει απλώς κάποιες στεγνές αφηγήσεις, αλλά να γίνεται κοινωνός σε ένα ευρύτατο φάσμα ακρόασης μέσα από πολλές πηγές ήχου και έναν νέο κι ενδιαφέροντα τρόπο ηχητικής προσέγγισης των Γραφών. Όλα συμβαίνουν χωρίς να επηρεάζονται ούτε στο ελάχιστο οι έννοιες και η συνέπεια των κειμένων της Καινής Διαθήκης.

Το δύσκολο αυτό πόνημα προέκυψε από την αγάπη του για τον Θεό. Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια καταγράφει και επικοινωνεί αυτή του την αγάπη σε δίσκους και συναυλίες. Εδώ όμως σε αυτή τη δουλειά, που όπως λέει και ο ίδιος «είναι έργο ζωής για μένα», καταθέτει όλα του τα ταλέντα και τα εναποθέτει πάνω στα πιο σημαντικά κείμενα της παγκόσμιας αιωνιότητας. Ο ακροατής θα μπορεί πλέον να ακούει και να κατανοεί τα γεγονότα και τα νοήματα της Καινής Διαθήκης απλώς και μόνον με την ακρόασή τους.
Όλα τα κείμενα είναι στη δημοτική γλώσσα.

Πρόκειται για μια παραγωγή που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία με αυτό τον τρόπο. Η Καινή διαθήκη είναι το βιβλίο που έχει φτάσει στα περισσότερα σπίτια σε όλο τον πλανήτη μέσα στην αιωνιότητα. Δισεκατομμύρια αντίτυπα του Ιερού Βιβλίου που περιέχει το απόσταγμα των Θείων Γραφών βρίσκονται στα περισσότερα σπίτια του πλανήτη, κατατάσσοντάς το ως Το Βιβλίο που έχουν αποκτήσει οι περισσότεροι άνθρωποι στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Στην κυκλοφορία – καταγραφή, εμπεριέχονται:

Πρώτον: Τα Ιερά Ευαγγέλια, που είναι ο λόγος και η ζωή του Ιησού όσο περπάτησε πάνω στη γη από το χρόνο 0 έως και το 33 μ.Χ, όλα αυτά μέσα από τις περιγραφές των τεσσάρων Ευαγγελιστών: Ματθαίου, Μάρκου, Λουκά και Ιωάννη. Τα Ιερά κείμενα διαβάζουν ο Γρηγόρης Βαλτινός στο ρόλο του Ιησού, η Αθηνά Σωτηροπούλου, ο Κωνσταντίνος Τσάκωνας, η Νόνη Ιωαννίδου, o Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και ο Πέτρος Γαϊτάνος. Σε αυτή την κυκλοφορία υπάρχουν πολλά νέα κείμενα που συμπληρώνουν ακόμη πιο ολοκληρωμένα τις αναφορές των Ευαγγελιστών σε σχέση με την προηγούμενη κυκλοφορία του καλλιτέχνη «Τα Ιερά Ευαγγέλια».

Δεύτερον: Οι Πράξεις των Αποστόλων, που περιγράφουν τα γεγονότα και τη ζωή των Αποστόλων μετά την Ανάληψη του Ιησού από τη γη. Τα κείμενα διαβάζουν οι: Βασίλης Παπαδόπουλος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Νόνη Ιωαννίδου, Γιάννης Βόγλης και ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Τρίτον: Οι Επιστολές των Αποστόλων που είναι η επικοινωνία των Αποστόλων μεταφέροντας το σωτήριο μήνυμα του Ευαγγελίου μέσω του γραπτού λόγου σε όλη την οικουμένη και οι οποίες ακούγονται από τις φωνές των : Άγγελου Αντωνόπουλου, Γιάννη Βόγλη, Πέτρου Γαϊτάνου, Κώστα Γιαλίνη, Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, Κωνσταντίνου Τσάκωνα, Κωνσταντίνου Τσινάλη, Νικήτα Τσακίρογλου και Αιμίλιου Χειλάκη.

Και τέλος: Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, το κορυφαίο εσχατολογικό κείμενο των Γραφών για το τέλος του κόσμου και τη Δεύτερη παρουσία του Ιησού. Εδώ τα κείμενα αφηγούνται οι: Γιώργος Καλατζής, Χρήστος Κροστάνδης και η Κοραλία Καράντη.Ο Πέτρος Γαϊτάνος επέλεξε και σκηνοθέτησε κορυφαίους ηθοποιούς και μουσικούς

#TAGS MM