Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η Nova στηρίζει τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η Nova στηρίζει τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Σάρωσαν οι συμπαραγωγές της Nova, με 14 από τα 16 Βραβεία στις κατηγορίες μεγάλου μήκους ταινιών μυθοπλασίας

Με μία λιτή και συνάμα πλούσια σε μηνύματα τελετή, δόθηκαν τα φετινά Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου τη Δευτέρα 7 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με την χορηγική υποστήριξη της Nova, μεγάλου Χορηγού της ΕΑΚ. 

 

Η βραδιά ανέδειξε τους κορυφαίους δημιουργούς και συντελεστές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τον «Άδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου να κερδίζει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, καθώς και τα επιμέρους βραβεία Α’ και B’ Ανδρικού Ρόλου.

Η κα. Κατερίνα Κασκανιώτη, Γενική Διευθύντρια Περιεχομένου & Πλατφόρμας Ομίλου Forthnet, απονέμοντας το βραβείο σκηνοθεσίας στον κ. Τσίτο, προέτρεψε τους κινηματογραφιστές για «Ασυμβίβαστο όραμα και το κεφάλι ψηλά», ενώ μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι: «Εδώ και 12 χρόνια η Νova στηρίζει το ελληνικό σινεμά με τις 112 συμπαραγωγές της.

Το κάναμε πριν την κρίση, το κάνουμε κατά τη διάρκεια της κρίσης, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Από φέτος όμως είπαμε να προχωρήσουμε κι ένα ακόμα βήμα. Γίναμε Μεγάλοι Χορηγοί της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να στηρίξουμε εμείς τους θεσμούς μας.

Να βάλουμε πλάτη στο δύσκολο αγώνα που θέλει την εθνική μας κινηματογραφία να έχει την Ακαδημία της, όπως γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου. Στεκόμαστε στο πλευρό της ΕΑΚ λοιπόν, για ό,τι μας χρειαστεί, αλλά αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ότι στεκόμαστε στην πλευρά των κινηματογραφιστών. Σε όλους αυτούς τους ταλαντούχους δημιουργούς που επί χρόνια παλεύουν μόνοι, ή σχεδόν μόνοι, για να κάνουν την ταινία τους».

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, η μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν οι ταινίες-συμπαραγωγές της Nova, καθώς συγκέντρωσαν τα 14 από τα 16 Βραβεία στις κατηγορίες μεγάλου μήκους ταινιών μυθοπλασίας.

 

 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε