Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κάρολος – Νταϊάνα: O γάμος που παρακολούθησαν 750 εκατομμύρια άνθρωποι!

Δες φωτογραφίες από τον γάμο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον Κάρολο! Η σχέση, ο γάμος, ο χωρισμός, η τραγωδία…

Tον Ιούλιο του 1961, γεννήθηκε η Νταϊάνα Σπένσερ στο Σάντριγχαμ της δυτικής Αγγλίας. Ήταν η τρίτη κόρη του 37χρονου τότε υποκόμη και αργότερα λόρδου Έντουαρτ Τζον Σπένσερ, ακολούθου της Αυλής, με τεράστια περιουσία.

 Η γνωριμία της στα 20 της χρόνια, με τον επίσης, νεαρό τότε Κάρολο, θα εξελιχθεί σε μια φλογερή σχέση. Αρραβωνιάζονται στις 24 Φεβρουαρίου του 1981 και ακολουθεί ο πριγκιπικός γάμος του αιώνα, λίγους μήνες αργότερα.

Μάλιστα, η αδελφή της, Σάρα είχε ερωτική σχέση με τον Κάρολο και η οικογένειά της, προόριζε την Νταϊάνα για έναν άλλο πρίγκιπα, τον Ανδρέα, αδελφό του Καρόλου.

Στις 29 Ιουνίου 1981, παρόλα αυτά, τελείται το μυστήριο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, όπου κυριαρχούσε η βασιλική χλιδή και μεγαλοπρέπεια.

Το νυφικό της Νταϊάνας είχε μια μεγαλόπρεπη ουρά 8 μέτρων, ενώ την ώρα που μπήκε η νύφη στο ναό ακουγόταν ένα τραγούδι με την υπέροχη φωνή της Κίρι ντε Κανάουα.

Την γαμήλια τελετή παρακολούθησαν πάνω από 750 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 70 χώρες και ο πλανήτης έστρεψε το ενδιαφέρον του στην αγγλική μοναρχία.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε