Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κινδυνεύει να κλείσει το Κέντρο “Έλλη Λαμπέτη”!

Τι λέει η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας για τις προσπάθειες να παραμείνει ανοιχτό το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Ελλη Λαμπέτη”;

Κινδυνεύει να κλείσει το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Ελλη Λαμπέτη”. Η δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός-γυναικολόγος και ειδικός μαστολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και ψυχή του Κέντρου εκπέμπει σήμα κινδύνου προκειμένου να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί για περίπου δέκα χρόνια.

 
Το Κέντρο που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2002 και στόχο έχει την πρόληψη της νόσου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού και των οικείων τους, παρέχει δωρεάν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, ψυχολογική στήριξη, ενημέρωση σε ασθενείς και σε άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους. Από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες άτομα από όλη την Ελλάδα και σε όλα τα στάδια της νόσου.
 
“Σήμερα σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε, αντί να ξοδεύουμε χρήματα σε κηδείες και μνημόσυνα για λουλούδια και στεφάνια που πετιούνται την άλλη ώρα, ας δώσουμε ο καθένας 10-15 ευρώ στο Κέντρο “Ελλη Λαμπέτη”. Είναι πολύ σημαντικό. Εμείς προσφέρουμε ως εταιρεία δωρεάν τις υπηρεσίες μας. Ομως το προσωπικό που εργάζεται πρέπει να πληρώνεται. Από κει και πέρα, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αν δεν στηριχτεί από τον κόσμο, το Κέντρο κινδυνεύει να κλείσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην “Espresso” η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε