weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Λ. Λαζάρου: “Μπορούμε για δύο τρία χρόνια να ζήσουμε χωρίς αστακό!”

Λ. Λαζάρου: “Μπορούμε για δύο τρία χρόνια να ζήσουμε χωρίς αστακό!”

Για την οικονομική κρίση και το πόσο έχει επηρεάσει την πελατεία των εστιατορίων, τα πρώτα του βήματα ως μάγειρας, αλλά και για τα πιάτα που θα πρότεινε στους αρχηγούς των κομμάτων μίλησε ο Λευτέρης Λαζάρου.

 
“Το θέμα είναι πώς θα επηρεάσουν τα εστιατόρια την κρίση…”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην “Espresso” και εξήγησε: “Εγώ στο “Βαρούλκο” τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να αφαιρέσω από τον κατάλογο τα ακριβά πιάτα. Μπορούμε για δύο τρία χρόνια να ζήσουμε χωρίς αστακό, χωρίς τη μεγάλη γαρίδα, χωρίς την καραβίδα που την αγόραζα πενήντα πέντε ευρώ. Έτσι, σαμποτάροντας όλοι αυτά τα προϊόντα θα αρχίσουν να ισορροπούν τα πράγματα, καθώς θα αναγκασθούν να αναθεωρήσουν αυτές τις υπερβολικές τιμές, με αποτέλεσμα να βγούμε όλοι κερδισμένοι μελλοντικά”.
 
Ο ίδιος δήλωσε πως τα πράγματα είναι δύσκολα αυτήν την περίοδο, αλλά ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να εμπιστεύεται τα ελληνικό προϊόντα. “Χρόνια τώρα υποστηρίζω την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια. Γιατί, αν δεν είχαμε ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες, τα “πρώτα” ψάρια θα είχανε φθάσει τα πενήντα ευρώ. Ενα λαβράκι στον φούρνο μαρινάτο, ένα λαβράκι με λαδολέμονο και με λίγη μουστάρδα μέσα ή ξύσμα λεμονιού ή μαγιονέζα, ακόμα και λίγο εστραγκόν για κάτι πιο προωθημένο, είναι πολύ ωραία πιάτα και σχετικά οικονομικά. Υπ’ οψιν ότι το λαβράκι είναι πλέον πιο φτηνό από τον γαύρο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
#TAGS MM