Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Μαγειρεύουμε για τα Χριστούγεννα! Tips για να είναι τα πιάτα σου πιο light και πιο υγιεινά

Μαγειρεύουμε για τα Χριστούγεννα! Tips για να είναι τα πιάτα σου πιο light και πιο υγιεινά

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Ελένη Σολωμού σου δίνει συμβουλές μαγειρικής που αγαπούν τη γραμμή σου και τα Χριστούγεννα.

Μαγειρεύεις για την πιο λαμπερή μέρα του χρόνου και θέλεις όλα να είναι στην εντέλεια. Μήπως όμως στην προσπάθειά σου να γίνουν τα πιάτα σου πιο νόστιμα κάνεις “εκπτώσεις” στην υγιεινή διατροφή; Κι αν σου έλεγα πως σωστή διατροφή και απόλαυση πάνε μαζί;

Μυστικά για να μαγειρέψεις τα πάντα, έχοντας τη σιγουριά ότι είναι νόστιμα και κατάλληλα για τη σιλουέτα σου.

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Ελένη Σολωμού σου δίνει συμβουλές μαγειρικής που αγαπούν τη γραμμή σου και τα Χριστούγεννα.

Super Διατροφικά Tips για την περίοδο των εορτών!

“Για να γλιτώσουμε, λοιπόν, από τη δυσάρεστη έκπληξη που θα μας κάνει η ζυγαριά με το πέρας της εορταστικής περιόδου και να μη στερηθούμε τις χριστουγεννιάτικες νοστιμιές, καλό θα ήταν να εφαρμόζαμε τις παρακάτω συμβουλές”:

1. Κάνε όλες τις απαραίτητες αντικαταστάσεις: Όλα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν στερούνται γεύσης, αν αντικαταστήσουμε την άσπρη ζάχαρη με γλυκαντικές ύλες χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας σε θερμίδες

Επάξιοι αντικαταστάτες της ζάχαρης σε ό,τι αφορά τη γλυκύτητα αποτελούν οι γλυκοζίτες στεβιόλης (φυτό stevia) και η σουκραλόζη. Με αυτό τον τρόπο και γλυκιά γεύση επιτυγχάνουμε (υψηλότερης γλυκαντικής ισχύς έναντι ζάχαρης) και χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο (1g στέβια & 1g σουκραλόζης αποδίδουν 0 kcal έναντι των 4 kcal/g ζάχαρης).

2. Η μαργαρίνη σε βγάζει ασπροπρόσωπη: Η μαλακή μαργαρίνη, η οποία είναι πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά, πολύτιμες λποδιαλυτές βιταμίνες A, D και Ε χωρίς trans λιπαρά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έναντι του βουτύρου.

Μπορεί το θερμιδικό περιεχόμενο που αντιστοιχεί στην ίδια ποσότητα βουτύρου και μαλακής μαργαρίνης να μην παρουσιάζει σημαντική διαφορά (1 κ.γ. βούτυρο αποδίδει 37 kcal, 1 κ.γ. μαλακή μαργαρίνη αποδίδει 35 kcal), όμως οι μαλακές μαργαρίνες εφοδιάζουν τον οργανισμό με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν στη θωράκιση της καρδιάς!

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε