Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Μανιτάρια! Έχουν μόλις 22 θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά. Plus: Οι πιο διάσημες ποικιλίες

Μανιτάρια! Έχουν μόλις 22 θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά. Plus: Οι πιο διάσημες ποικιλίες

Ανακάλυψε τις μαγικές ιδιότητες των μανιταριών στη διατροφή σου και κράτησε τη λίστα με τα πιο “διάσημα” μανιτάρια. Για να γνωρίζεις τι να διαλέξεις για κάθε μαγειρική σου δημιουργία.

Δύσκολα θα βρεις τρόφιμο που να έχει τόσο μεγάλη ποικιλία. Τα μανιταράκια είναι πολύ γευστικά και αν θέλεις να ξέρεις, έχουν ελάχιστα λιπαρά, πολλά αντιοξειδωτικά, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και ΜΟΛΙΣ 22 θερμίδες/100 γραμμάρια.

Πόσα όμως γνωρίζεις για τα μανιτάρια; Ποια είδη από τους γευστικούς μύκητες μπορείς να θυμηθείς; Ανακάλυψε τις μαγικές ιδιότητες των μανιταριών στη διατροφή σου και κράτησε τη λίστα με τα πιο “διάσημα” μανιτάρια. Για να γνωρίζεις τι να διαλέξεις για κάθε μαγειρική σου δημιουργία.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταοτίδου σου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ξεδιπλώνει μαζί σου τη λίστα με τα πιο διάσημα μανιτάρια και πως θα τα εντάξεις στη διατροφή σου!

ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ

Είναι ό, τι πιο κοντινό στο κρέας, αν θέλεις να προσφέρεις στον οργανισμό σου απλόχερα πρωτεΐνη. Και μάλιστα με ελάχιστες θερμίδες και σχεδόν καθόλου λιπαρά, σε αντίθεση με το κρέας. “Λόγω της χαμηλής τους θερμιδικής αξίας, τα μανιτάρια είναι μία πολύ καλή λύση για άτομα που επιθυμούν να ελέγξουν το βάρος τους. Μπορούν να εμπλουτίσουν γευστικά και θρεπτικά πολλά γεύματα και να αυξήσουν τον όγκο της τροφής χωρίς να επιβαρύνουν τη θερμιδική πρόσληψη” αναφέρει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε