Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαρία: “Φέτος δίνω Πανελλήνιες! Τι διατροφή μου προτείνετε;”

Μαρία: “Φέτος δίνω Πανελλήνιες! Τι διατροφή μου προτείνετε;”

Είμαι 18 χρονών και θα δώσω πανελλαδικές φέτος!

Ερώτηση

Είμαι 18 χρονών και θα δώσω πανελλαδικές φέτος! Μπορείτε να μου βγάλετε ένα πρόγραμμα στο οποίο να μην στερούμαι αλλά και να χάνω, έστω και αργά, λίγα κιλάκια!! Ευχαριστώ!!!

Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπημένη μου Μαρία, στη φάση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντικό να υιοθετήσεις καλές διατροφικές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν και ως προς το βάρος, αλλά κυρίως στο να καλύπτεις όλες τις ανάγκες σου σε θρεπτικά συστατικά και να αποδίδεις το μέγιστο στο διάβασμά σου.

Το πρόγραμμα λοιπόν που θα σου πρότεινα είναι να ακολουθείς τακτικά γεύματα, πέντε μέσα στην ημέρα.

– Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρα και μία πολύ καλή επιλογή είναι ένα γάλα χαμηλών λιπαρών συνδυασμένο άλλοτε με ψωμί πολύσπορο, μαλακή μαργαρίνη και λίγο, μέλι, άλλοτε με δημητριακά ολικής αλέσεως, άλλοτε με ένα τοστ με ψωμί πολύσπορο, τυρί χαμηλό σε λιπαρά και γαλοπούλα με ελαιόλαδο.

– Τα κυρίως γεύματα πρέπει να αποτελούνται από τα εξής: δύο φορές την εβδομάδα κατανάλωσε ψάρι (όχι τηγανιτό), μία κοτόπουλο, μία μοσχάρι , μία λαδερό όπως φασολάκια ή μπάμιες, μία φορά ζυμαρικά και μία φορά ένα όσπριο.  

– Το βραδινό συστήνω να είναι το ελαφρύτερο γεύμα της ημέρας και απαραίτητα να αποτελείται από «γενναίες» ποσότητες φρέσκων λαχανικών συνδυασμένες με λίγη πρωτεΐνη δηλαδή αυγό, τυρί, κοτόπουλο, γαλοπούλα, και ψωμί πολύσπορο.

– Στα ενδιάμεσα των γευμάτων κατανάλωσε φρούτα και χυμούς, μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, ανάλατους ξηρούς καρπούς, γιαούρτι  που έχουν πλήθος βιταμινών, αντιοξειδωτικών και μετάλλων.  

Βιργινία Παπαεμμανουήλ

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

 

/

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε