Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μάθε όλα όσα δεν ξέρεις για τον Λούκα Γιώρκα!

Ποιος είναι ο Λούκας Γιώρκας και από που ξεκίνησε; Το TLIFE σου αποκαλύπτει τις κρυφές πτυχές του νεαρού τραγουδιστή.

Το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision στο Ντίσελντορφ πήρε χθες το βράδυ ο Λούκας Γιώρκας μαζί με τον Stereo Mike και το τραγούδι “Watch my dance” σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους Ελεάνας Βραχάλη.

 
Ποιος είναι όμως, ο 24χρονος τραγουδιστής που έχει μαγέψει το γυναικείο κοινό και αναμέναται να συζητηθεί πολύ τους επόμενους μήνες.
 
Ο Λούκας γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου στην Κύπρο και μεγάλωσε εκεί μαζί με την οικογένειά του. Είναι ζυγός στο ζώδιιο και από μικρός αγαπούσε τη μουσική. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα από την Δ’ Δημοτικού και του άρεσε να ψάχνει και να ανακαλύπτει καινούρια πράγματα. Έχει λίγους κολλητούς φίλους, που τους θεωρεί μέρος της οικογένειάς του. Αν και είναι η ψυχή της παρέας και δεν τον ενοχλεί να κάνει τον “καραγκιόζη” για να διασκεδάζει τους δικούς του ανθρώπους, είναι ένας άντρας που επιλέγει τη μοναξιά, σε πολλές φάσεις της ζωής του.
 
Από πολύ νεαρή ηλικία έδειξε την κλίση του για το τραγούδι και τη μουσική. Με την υποστήριξη των γονιών του και παράλληλα με τις μαθητικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε και μουσικές σπουδές. Πήρε το πρώτο δίπλωμα στη κλασσική κιθάρα και για πέντε χρόνια διδάχθηκε βυζαντινή μουσική, ενώ δεν έχανε την ευκαιρία να συμμετέχει σε φιλαρμονικές ορχήστρες στην Κύπρο, πειραματιζόμενος και σε άλλα μουσικά όργανα.
 
Όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος σε συνέντευξή του, δεν είχε όνειρό να γίνει τραγουδιστής, αλλά από παιδάκι κυκλοφορούσε με μια κιθάρα στο χέρι γιατί του άρεσε η μουσική. Ο Λούκας, άλλωστε, πιστεύει, πως ακόμη και όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, η μουσική θα συνεχίσει να είναι μια πηγή έκφρασης για εκείνον. Αυτή η βαθιά αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησαν στην πρώτη επίσημη προσπάθεια του ως τραγουδιστή,που του χάρισε και το πρώτο βραβείο στο 12ο διαγωνισμό σύνθεσης κυπριακού τραγουδιού του ΡΙΚ.
 
Με την παρότρυνση των γονιών του δήλωσε συμμετοχή στο X-Factor και το 2008 βρέθηκε στους 16 φιναλίστ για το ριάλιτι τραγουδιού. Ο Λούκας υπέβαλε την αίτηση, ενώ βρισκόταν ήδη στην Αθήνα και ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο στο τμήμα της Βιολογίας. Στο παιχνίδι τραγουδούσε κυρίως λαϊκά κομμάτια και παρόλο που δεν ήταν από τα φαβορί, κέρδισε το τελικό έπαθλο, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια για τις ερμηνείες και τη σκηνική του παρουσία.
 
Λίγο μετά τον τελικό, κυκλοφόρησε ψηφιακά το πρώτο του single “Δεν φαντάζεσαι” και από το 2009 μέχρι σήμερα συνεργάζεται σε ζωντανές εμφανίσεις με την Νατάσσα Θεοδωρίδου, την Έλενα Παπαρίζου και το Γιώργο Μαζωνάκη ενώ παράλληλα έχει οργανώσει ένα δικό του ευέλικτο γκρουπ και τραγουδάει σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα.
 
Το 2011 στο ξεκίνημα του, τον βρίσκει σε νέα δισκογραφική εταιρεία την MINOS-EMI και με πολλές αισιόδοξες δισκογραφικές προτάσεις για το άμεσο μέλλον. Ως προς τις ζωντανές εμφανίσεις, τον βρίσκει στην “Ιερά Οδό” στο πιο δημοφιλές μουσικό σχήμα του χειμώνα με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τη Πέγκυ Ζήνα.
 

Mάθε τι έχει δηλώσει για την προσωπική του ζωή στο TLIFE!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε