Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μια Ελληνίδα, παραγωγός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Al Jazeera!

Μια Ελληνίδα, παραγωγός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Al Jazeera!

Από τα στούντιο της ΕΡΤ, στις ειδήσεις του μεγαλύτερου αραβικού τηλεοπτικού δικτύου.

Είναι νέα, Ελληνίδα και παραγωγός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ενός από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου. Η Κατερίνα Ζούλα άφησε πίσω της την ΕΡΤ το 2006 για να μπει στην “καρδιά” της ενημέρωσης του Al Jazeera. Ξεκινώντας από το κανάλι του Λονδίνου, πριν από δύο χρόνια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Ντόχα του Κατάρ.

Το zappIT συνάντησε την Κατερίνα στο πατρικό της σπίτι στην Κηφισιά. Στην Ελλάδα έρχεται πλέον μόνο για διακοπές και για να δει τους αγαπημένους της ανθρώπους. Αλήθεια, πως είναι για μια Ελληνίδα να εργάζεται στο μεγαλύτερο αραβικό κανάλι του κόσμου και πόσο εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί στους αυστηρούς κανόνες ζωής μιας περιοχής που οι γυναίκες βρίσκονται πάντα …σε δεύτερο πλάνο;

Από την έρημο της ελληνικής οικονομίας στην έρημο της Αραβίας. Ποια κρύβει μεγαλύτερες δυσκολίες;

Είναι σαν μια φούσκα. Είσαι τόσο μακριά, τόσο απομακρυσμένα από τα πάντα. Δεν υπάρχουν στο Κατάρ οικονομικά προβλήματα, τουλάχιστον στην επιφάνεια. Νιώθεις ότι είσαι μακριά από τη χώρα, αλλά και ότι είσαι μακριά από την πραγματικότητα. Ζεις σε ένα κόσμο αρκετά ψεύτικο, γιατί είναι μια χώρα που είναι λίγο μπερδεμένη. Είναι πάρα πολύ μικρή, ακόμα μαθαίνει τι είναι η ίδια. Μοιάζει σαν να έχουν κερδίσει οι κάτοικοί της το λαχείο!

Πως έγινε το πέρασμα σου από τη δημόσια τηλεόραση στο Al Jazeera;

Τότε ζούσε ο φίλος μου στο Λονδίνο και μόλις ξεκινούσε η προετοιμασία για να βγει το Al Jazeera στον αέρα και από τη Βρετανία. Έκανα την αίτηση, πέρασα από συνέντευξη και με πήραν. Ήταν περίεργα στην αρχή, επειδή βρισκόμασταν στο στάδιο της προετοιμασίας, δεν είχαμε βγει ακόμα live. Είχαμε πολλά να μάθουμε, να δούμε πως δουλεύουμε μαζί ως ομάδα, όλα βρίσκονταν στο ξεκίνημά τους. Αυτή ήταν και η σημαντικότερη διαφορά με την ΕΡΤ, η οποία μετρούσε πολλά χρόνια ιστορίας πίσω της και είχε βρει το χαρακτήρα της. Όσον αφορά στον τρόπο εργασίας, εκεί ήταν όλα ψηφιακά, ενώ εδώ ήμασταν συνέχεια με τις κασέτες, στο μοντάζ, στο control. Εκεί μπορεί να μιλάς με κάποιον ένα ολόκληρο χρόνο μόνο μέσω e-mail, ενώ στην ΕΡΤ ο πιο εύκολος τρόπος να κάνεις τη δουλειά σου είναι να βρεις το ίδιο το άτομο. Οι Έλληνες δεν είμαστε ήσυχοι άνθρωποι. Στο Λονδίνο δεν φώναζαν ποτέ. Υπήρχαν βέβαια κάποιες στιγμές έντασης, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον χαμό που επικρατεί στο control ενός ελληνικού καναλιού.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ως γυναίκα στο Κατάρ και τι διαφορά έχουν οι μισθοί συγκριτικά με την Ελλάδα;

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε