Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μικρές ατασθαλείες, μεγάλες φουρτούνες! Tips για να κόψεις το καταστροφικό τσιμπολόγημα!

Ένα παγωτάκι, τώρα που είναι καλοκαίρι… Μια βάφλα… Σοκολάτα; Γαριδάκια… Ουπς!

Αυτό, αυτό το καταστροφικό πράγμα που σε πιάνει στον εγκέφαλο… Αυτό που σε στοιχειώνει το πατατάκι, το σοκολατάκι και καθώς απομακρύνεσαι από το ντουλάπι μασουλώντας το, κάθεσαι τρία δευτερόλεπτα και η σκέψη σου ξεχειλίζει ξανά από τη σκέψη του. Επιστρέφεις στον τόπο του εγκλήματος και το επαναλαμβάνεις. 

Αυτό το καταστροφικό τσιμπολόγημα δεν λέει να σταματήσει. Ένα παγωτό, μια σοκολάτα… Μπορεί φαγητό κανονικό να μην έχεις βάλει στο στόμα σου, αλλά παχαίνεις. Και το τσιμπολόγημα συνεχίζεται… Και κάτι πρέπει να γίνει!

 “Η αλήθεια είναι ότι με τα τσιμπολογήματα παχαίνουμε πιο εύκολα μιας και προτιμάμε έντονες γεύσεις που χαρακτηρίζονται από λιπαρά και ζάχαρη” εξηγεί η Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου.

 

Υπάρχουν όμως μικρές αλλά αποφασιστικές συνήθειες που θα σε κάνουν να πεις όχι στο “φαγητό διαδρόμου” -μικρές μπουκιές από κάτι λαχταριστό στη διαδρομή από την κουζίνα μέχρι το σαλόνι.

Τips για να μην τσιμπολογάς

Τρώμε πέντε γεύματα την ημέρα. Τρώγοντας τρία κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό) και δυο σνακ (δεκατιανό, απογευματινό). Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχεις ανάγκη από κάτι παραπάνω.

5 γεύματα την ημέρα σημαίνει πως τρως κάτι σχεδόν κάθε τρεις ώρες! Μην ξεχνάς πως η κακή συνήθεια του τσιμπολογήματος προέρχεται κυρίως από την άλλη κακή συνήθεια να μένεις νηστική για πολλές ώρες!

Καταναλώνουμε τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που περιορίζουν το αίσθημα της πείνας. Αυτό αφορά κυρίως στα γλυκά. Όταν το παρακάνεις διαταράσσεις τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό σου. Το αποτέλεσμα είναι να σε πιάνει ακτάσχετη όρεξη για κάτι γλυκό.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε