Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ν. Παπανδρέου: “Δεν θα άντεχα στην πολιτική”!

Ο Νίκος Παπανδρέου μιλά για το νέο του βιβλίο, την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας και τον αδελφό του, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!

Ο Νίκος Παπανδρέου κουβαλά ένα επώνυμο με βαρία ιστορία στο χώρο της πολιτικής και παρόλο που είναι πολιτικό πλάσμα αποφάσισε να ακολουθήσει τον κόσμο της πνευματική διάνοιας και να ασχοληθεί με το γράψιμο.

Εγγονός, γιος και αδελφός σημαντικών πολιτικών προσώπων και συγγραφέας επιτυχημένων βιβλίων, σεναριογράφος της ταινίας “Πρώτη φορά νονός” και απόφοιτος του Πανεπιστημίο Yale, o Νίκος Παπανδρέου αποφάσισε να μην ασχοληθεί με την πολιτική και να μπει στον κόσμο της μυθοπλασίας.

Δεν θα άντεχα στην πολιτική. Δεν θα κοιμόμουν“, αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνένττευξή του στο “Down Town” ο γνωστός συγγραφέας και προσθέτει: “Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να λύσω τα προβλήματά. Όσα μπορώ κάθε μέρα. Από αυτή τη θέση. Ξέρω κόσμο, προσπαθώ να βρω δουλειά του ενός, του αλλουνού. Ξέρεις πόσοι έχουν ανάγκη;”

Μιλώντας για αυτούς που κυβερνούν και το αν παίρνουν το ρίσκο σε κάθε κίνηση, εκείνος στηρίζει τον αδελφό του και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και αναφέρει το εξής: “Ζούμε σε μια ανθρωπότητα που οδηγείται από ανθρώπους που κυβερνούν, όπως τους βγει. Έχεις δει κανέναν να ρισκάρει; Μόνο ο Γιώργος έχει ρισκάρει πολλές φορές. Τα μέτρα; Ποιος έκανε τα τελευταία τριάντα χρόνια τέτοια μέτρα, με το ρίσκο να μην ξαναεκλεγεί;”.

Ακόμη, ο ίδιος αναφέρει ότι ο Γιώργος είναι ασταμάτητος. “Ο Γιώργος είναι ασταμάτητος. Δεν σταματά πουθενά. Η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη και τα δίνει όλα…“, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, ο Νίκος Παπανδρέου λέει το εξής: “Η αλήθεια είναι πως άμα κοιτάξεις τους αριθμούς αγχώνεσαι. Ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να γίνουν επενδύσεις, να αλλάξουν νοοτροπίες και στόχοι. Το θέμα είναι να εμπιστευτεί ξανά ο κόσμος το σύστημα και να ανακαλύψουμε ξανά την αλληλεγγύη”.

Διάβασε περισσότερα στο “Down Town” που κυκλοφορεί!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε