Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο ακτιβιστής γιος της Γ. Αγγελοπούλου που χτίζει σπίτια στη Λατινική Αμερική!

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος που έχει κάνει περήφανη τη γνωστή οικογένεια;

Μπορεί να είναι γόνος μιας από τις πλούσιες οικογένειες στην Ελλάδα και να έχει μεγαλώσει χωρίς να του έχει λείψει τίποτα, εκείνος όμως δεν επαναπαύεται και δεν διστάζει να χαράξει τη δική του πορεία. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον γιο της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που λίγο πριν πάρει το πτυχίο του από το Χάρβαρντ, βρέθηκε στη Λατινική Αμερική και προσφέρει εθελοντική εργασία στο Σαν Σαλβαδόρ.

Ο ακτιβιστής γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου, που την κάνει περήφανη κάθε ώρα και στιγμή δείχνει για μια ακόμη φορά τον ανατρεπτικό του χαρακτήρα και δεν φοβάται να μείνει για αρκετό καιρό σε άσχημες και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης για να βοηθήσει στο προγράμματα ανέγερσης κατοικιών για φτωχούς.

Το «αντάρτικο» γονίδιο υπήρχε στο DNA του

Σύμφωνα με το «Έθνος» όσοι βρίσκονται κοντά στην οικογένεια Αγγελοπούλου, γνωρίζουν ότι αυτή η «αντάρτικη» νοοτροπία και η στάση ζωής του Παναγιώτη ενυπάρχει στα κύτταρά της. Το αριστερό παρελθόν του Αγγέλου Αγγελόπουλου, αδελφού του παππού του Παναγιώτη, φαίνεται ότι μεταπήδησε γενιά.

«Ο Παναγιώτης μοιάζει στον ακαδημαϊκό Άγγελο Αγγελόπουλο, πήρε από αυτόν», λένε φίλοι της οικογένειας. Ο Άγγελος Αγγελόπουλος, που απεβίωσε το 1995, στη διάρκεια της Κατοχής, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και συμμετείχε στην ΠΕΕΑ (Κυβέρνηση του Βουνού) ως γραμματέας Οικονομικών.

Το 1944 διορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Από τους πρώτους που απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα προς την οικογένεια Αγγελοπούλου, τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο διαπρεπής ακαδημαϊκός, ήταν η κ. Αλέκα Παπαρήγα και ο Χαρίλαος Φλωράκης.

Το κίνημα των αγανακτισμένων και το άρθρο του Παναγιώτη Αγγελόπουλου

Αυτή η «επαναστατική» του φύση, άλλωστε, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό την  περασμένη άνοιξη, όταν ο Παναγιώτης βρέθηκε  ανάμεσα στους χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσε κατά του μνημονίου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ TLIFE ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε