Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο chef Α.Παπανδρέου ετοιμάζει για το ΝewsIt το μενού του ρεβεγιόν!

Ο chef Α.Παπανδρέου ετοιμάζει για το ΝewsIt το μενού του ρεβεγιόν!

O γνωστός  executive chef Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνει για τα Χριστούγεννα, ψαρονέφρι στην κατσαρόλα με μανιτάρια, γιορτινή σαλάτα με φιλετάκια πάπιας και ρόδι και για γλυκό πανακότα με άρωμα λεβάντας και τριμμένο μπισκότο!

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνει γεύσεις που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα τους καλεσμένους σας την παραμονή των Χρισουγέννων! Ακολουθείστε τις συμβουλές του βήμα βήμα και σε λίγο χρόνο θα έχετε έτοιμο το …απόλυτο Χριστουγεννιάτικο μενού!

Αρχίζουμε με τη σαλάτα!

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΠΑΠΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

1 σαλάτα πράσινη φριζέ
1 φρέσκια πράσινη σαλάτα η μαρούλι
1 ρόδι καθαρισμένο
20 φέτες πάπια καπνιστή
16 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρουτόν από φέτες ψωμιού η μικρά σφολιατίνια
Για να φτιάξετε τη σαλάτα με την πάπια :
Πλένετε με άφθονο νερό τις σαλάτες και στην συνέχεια τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Καλό είναι να κόβετε την σαλάτα με το χέρι φυσικά γιατί κρατάει τα στοιχεία που περιέχει αλλά και γεύση.

Προσθέτετε την σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ και την ανακατεύετε με τα τοματίνια τα οποία έχετε πλύνει και έχετε κόψει σε τέσσερα μικρά κομμάτια το καθένα.

Προσθέτετε στην συνέχεια το ελαιόλαδο μερικές σταγόνες ξίδι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφού έχετε ανακατέψει πολύ καλά σερβίρετε την σαλάτα σε ατομικά πιάτα και προσθέτετε την τελευταία στιγμή από πέντε κομμάτια πάπιας σε κάθε πιάτο λίγο ρόδι και τέλος μερικά κρουτόν η μικρά σφολιατάκια.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι πολύ γιορτινή και βασίζεται σε προϊόντα που μπορείτε να βρείτε εύκολα στο σούπερ μάρκετ έτσι ώστε να μην χάσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα σε αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Όταν καθαρίζετε το ρόδι φορέστε μια παλιά ποδιά γιατί είναι ένα από τα φρούτα που βάφουν πολύ τα ρούχα.

Συνεχίζουμε με το κυρίως πιάτο

Ψαρονέφρι στην κατσαρόλα με μανιτάρια

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
600γρ ψαρονέφρι ( χοιρινό φιλέτο)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
225γρ μικρά μανιτάρια
2 κουταλιές σιναπόσπορο
150ml κόκκινο ξηρό κρασί
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το ψαρονέφρι σε φιλετάκια πάχους 0,5εκ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τα χοιρινά φιλετάκια λίγα-λίγα, 2΄-3΄λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Με μια σπάτουλα βγάζετε τα φιλετάκια από την κατσαρόλα και τα βάζετε σε μία πιατέλα.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3΄λεπτά περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το σιναπόσπορο, το κρασί και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 3΄λεπτά.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ψαρονέφρι μαζί με την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

Βράζετε ένα πακέτο μακρύκοκο ρύζι για να συνοδέψετε το ψαρονέφρι.

Τα μυστικά της συνταγής
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χοιρινό με φιλέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλας.

Χρησιμοποιήστε στο φαγητό το κρασί που θα συνοδέψετε το γεύμα σας. Είναι εξίσου σημαντικό το κρασί στο φαγητό γιατί επηρεάζει κατά πολύ τη γεύση

Πανακότα με άρωμα λεβάντας και τριμμένο μπισκότο

Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 3 ½ ώρες
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια γάλα φρέσκο
75 γραμμάρια ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σιρόπι λεβάντας
200 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
50 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνεται το γάλα με τη ζάχαρη και το σιρόπι λεβάντας

Βάζετε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό
Τις αφήνετε να μαλακώσουν , τις στραγγίζετε πολύ καλά και μετά τις ρίχνετε στο κατσαρολάκι.

Με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

Ρίχνεται το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα η σε μικρά φορμάκια και προσθέτετε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύετε απαλά.

Όταν το μείγμα κρυώσει λίγο το τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο μπισκότο και προσθέτετε τα φρέσκα βατόμουρα ή τριμμένο μπισκότο.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Προτιμήστε φόρμες αντικολλητικές για να μην δυσκολευτείτε στο ξεφορμάρισμα. Αν δεν έχετε μπορείτε να βουτήξετε την φόρμα σε ζεστό νερό για 2 δευτερόλεπτά και θα είναι πιο εύκολο να βγει από την φόρμα.

Αν βάλετε τις ζελατίνες καταλάθος σε ζεστό νερό θα διαλυθούν και δεν θα μπορέσετε να κάνετε σωστά την συνταγή. Γι’αυτό προσοχή να τις τοποθετήσετε σε κρύο νερό.

Για περισσότερες συνταγές του Αλέξανδρου Παπανδρέου κάντε κλικ στο www.sidayes.gr

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε