Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο γιος της γνωστής δημοσιογράφου έσωσε δύο πιλότους!

Ο γιος της Νανάς Παλαιτσάκη έδωσε τέλος στην αγωνία δύο οικογενειών των πιλότων του αεροσκάφους που συνετρίβη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Αλέξης Δούκας είναι ένας από τους ανθρώπους που έσωσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τους πιλότους που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση και το αεροσκάφος τους συνετρίβη.

Οι δύο πιλότοι είχαν απογειωθεί πριν από τις 10.30 το πρωί από την Αερολέσχη Μεγάρων και λόγω μηχανικής βλάβης το διθέσιο υπερελαφρύ αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος και έγιναν προσπάθειες αναγκαστικής προσγείωσης. Τελικά έπεσε στην περιοχή Βούθυλας, με το ρύγχος του να έχει καρφωθεί στο χώμα.

Αμέσως ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα βρίσκεται καθ’ οδόν προκειμένου να παραλάβει τα δύο άτομα και να τα μεταφέρει στο νοσοκομείο. Την εντολή για να σηκωθεί το σούπερ πούμα και να μεταφέρει έγκαιρα τους τραυματίες στο 251 ΓΝΑ έδωσε ο Αλέξης Δούκας, που είναι γιος της γνωστής δημοσιογράφου Νανάς Παλαιτσάκη.

Ο Αλέξης έχει σπουδάσει σε πολυτεχνική σχολή της Γερμανίας, έχει κάνει μεταπτυχιακό στην διαχείριση φυσικών πόρων, ενώ έχει εργαστεί στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μονάχου.

Αυτό το διάστημα υπηρετεί την θητεία του Αεροπορία στρατού σε πύργο ελέγχου και όπως αποκάλυψε η μητέρα του στην εκπομπή “Πρωινή Μελέτη” είχε από πολύ μικρός λατρεία για τα αεροπλάνα. “Από τριών χρονών όταν περνούσε αεροπλάνο κοιτούσε στον ουρανό μέχρι να χαθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος συμπληρώνοντας πως του άρεσε πολύ να ζωγραφίζει αεροπλάνα.

Οι συνεργάτες του Αλέξη έκαναν λόγο για το θάρρος, αλλά και την σωστή εκτίμηση που έκανε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή από την καίρια θέση στην οποία βρισκόταν. Ανέφεραν μάλιστα ότι η εντολή που έδωσε να πάει αμέσως ελικόπτερο ήταν καταλυτική για την σωτηρία των δύο πιλότων.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε