Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο ιταλικός οίκος Bulgari στα χέρια πλέον της Lοuis Vuitton

Αναλυτές εκτιμούν ότι η συνολική αξία της χρηματιστηριακής αυτής κίνησης, αγγίζει τα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

πλειοψηφία του πακέτου μετοχών του ιταλικού οίκου «Bulgari», ελέγχεται, πλέον, από τον γαλλικό κολοσσό της μόδας «Lvmh», στον οποίο ανήκει, μεταξύ των άλλων, και η γνωστή «φίρμα» Lοuis Vuitton.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έκαναν γνωστές οι δύο επιχειρήσεις, η Lvmh, διαθέτει, βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη, το 56% των μετoχών Bulgari. Από τη μεριά της, η οικογένεια Bulgari, θα έχει στην κυριότητά της το 3% του συνολικού πακέτου μετοχών του οίκου Lvmh.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, «πρόκειται για μια νέα μεγάλη νίκη του μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό -ιδιοκτήτη της Lοuis Vuitton- ο οποίος θεωρείται ο πλουσιότερος άνδρας της Γαλλίας».

Η εφημερίδα του Μιλάνου “Corriere della Sera”, δεν παραλείπει να αναφερθεί στις ελληνικές ρίζες του οίκου Bulgari: «Αναπτύχθηκε χάρη στο μικρό μαγαζί που έστησε το 1884, στην Via Sistina (σύντομα μεταφέρθηκε στη Via Condotti) ένας Έλληνας μετανάστης, ο Σωτήριος Βούλγαρης. Ξεκίνησε με ασημικά, που στην συνέχεια αντικαταστάθηκαν από χρυσό και πολύτιμες πέτρες», γράφει η «Corriere».

Στους κύριους πελάτες του οίκου, περιλαμβάνονται οι ηθοποιοί Άννα Μανιάνι, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κλάουντια Καρντινάλε, Σοφία Λόρεν και Ρόμι Σνάιντερ. Εκατόν είκοσι επτά χρόνια μετά την «ελληνική ίδρυση» από τον Σωτήριο Βούλγαρη, είναι σαφές ότι σήμερα η «φίρμα» αυτή θεωρείται πλήρως ενταγμένη στην παράδοση του «made in Italy». Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, οι σχολιαστές που αφήνουν να διαφανεί την απογοήτευσή τους, για τη νέα, γαλλική, ιδιοκτησιακή ταυτότητα του οίκου της Via Condotti.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε