Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Μπραντ Πιτ “πληρωμένος δολοφόνος” στο Killing them softly

Ο Μπραντ Πιτ “πληρωμένος δολοφόνος” στο Killing them softly

«Σιγά μη δεν ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι τον Μπραντ Πιτ για το πότε θα παντρευτεί την Αντζελίνα Τζολί. Κι αυτός δεν έχασε την ψυχραιμία του, απάντησε ευγενικά, με το κλασικά άνετο στυλάκι του, «ειλικρινά, δεν έχουμε ορίσει ακόμα ημερομηνία».

Ήρεμος, ευδιάθετος, και με χιούμορ, όπως πάντα, εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι στο 65ο Φεστιβάλ των Κανών για τη συνέντευξη Τύπου της νέας του ταινίας, «Killing them softly» του Άντριου Ντόμινικ, όπου υποδύεται έναν πληρωμένο φονιά που «καθαρίζει» τις βρώμικες υποθέσεις του υποκόσμου. Η πραγματική του εικόνα σήμερα, ωστόσο, ήταν τελείως διαφορετική από τον χαρακτήρα του στην ταινία. Μέσα στο γκρί καλοσιδερωμένο κοστούμι του, και το καλοχτενισμένο μακρύ- μέχρι τους ώμους- ξανθό μαλλί του, περισσότερο θύμιζε άγγελο παρά πληρωμένο φονιά. Τα φλάς των φωτογράφων άστραψαν παραπάνω από το συνηθισμένο.

Μπραντ Πιτ είναι αυτός, και τους έχει όλους να πέφτουν στα πόδια του. Σε λίγες ώρες, που θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, με ή χωρίς την Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό του, τα ουρλιαχτά των φαν, θα ακούγονται σαν σειρήνες σε όλη την Κρουαζέτ. Κάθε φορά, το ίδιο σκηνικό.

«Η Αμερική δεν είναι χώρα. Είναι μπίζνα. Δώσε μου τώρα τα λεφτά μου!». Η ατάκα αυτή ακούγεται από τον Μπράντ Πίτ στην ταινία και απ’ ό,τι φαίνεται θα γράψει ιστορία. Ενώ είναι μια βίαιη ταινία για τον κόσμο των γκάνγκστερ, στο φόντο της πρωταγωνιστούν ο …. Μπάρακ Ομπάμα και ο Τζορτζ Μπους. Μέσα από την τηλεόραση φυσικά, καθώς σε πολλές σκηνές, ακούγονται οι λόγοι τους. Βρισκόμαστε άλλωστε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που ανέδειξε τον Μπάρακ Ομπάμα Πρόεδρο των ΗΠΑ. Το βιβλίο στο οποίο στηρίζεται η ταινία βέβαια, είναι γραμμένο τη δεκαετία του ΄70 από τον Τζόρτζ Β. Χίγκινς. Ο σκηνοθέτης όμως, Άντριου Ντόμινικ, ο οποίος έχε ξανασυνεργαστεί με τον Πίτ στο «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ» ήθελε να τοποθετήσει την ιστορία στο σήμερα, στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Ο Τζάκι Κόγκαν (Μπραντ Πιτ), φονιάς, cool τύπος, με άποψη για τη ζωή και την πολιτική, αλλά και ευαισθησίες -θέλει να σκοτώνει «μαλακά»- έρχεται να βάλει τάξη στον υπόκοσμο όταν ένα παιχνίδι πόκερ τινάζεται στον αέρα και οδηγεί μέσα από ένα ντόμινο τη μαφία…. σε οικονομική κρίση. Ο υπόκοσμος δηλαδή καταρρέει την ίδια στιγμή που τινάζεται στον αέρα και η παγκόσμια οικονομία. Μαζί του στην ταινία, αλλά και στη συνέντευξη Τύπου, και ο Ρέι Λιότα, σε ρόλο που παίζει στα δάχτυλα, κάτι σε …. «Goodfellas».

Παρόλο που ο Μπραντ Πιτ χαρακτηρίζει στην ταινία, την Αμερική μια «μπίζνα» στη συνέντευξη την υπερασπίστηκε.

«Δεν είναι μόνο αυτό. Τη βρίσκω καταπληκτική χώρα. Αλλά το πιο συναρπαστικό είναι η ίδια η ιδέα της Αμερικής. Είναι μια χώρα αντιφάσεων, όπου μπορούν να λειτουργήσουν οι ιδέες της δικαιοσύνης και της τιμιότητας. Όσο όμως, πιο ισχυρή είναι μια χώρα, τόσο πιο εύκολο είναι να καταπατούνται οι αξίες» είπε. Όσο για την άλλη μεγάλη επιχείρηση της Αμερικής, τον κινηματογράφο της, είχε και για αυτό την άποψά του. «Είναι διαχρονικό να βλέπεις την τέχνη στο απέναντι στρατόπεδο από το εμπορικό. Δεν χρειάζεται όμως, να παλέψεις για τη σχέση καλλιτεχνικού- εμπορικού. Απλά συμβιώνουν. Και έτσι θα είναι πάντα. Γιατί είναι πολύ ευγενές το να μπορείς να κάνεις τέχνη μέσα από το συγκεκριμένο σύστημα που δουλεύει με όρους κέρδους».

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες της Αμερικής στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου. Εντελώς τυχαίο, κατά τα λεγόμενα του Μπραντ Πιτ. «Δε θα ήθελα» είπε, «η ταινία να χρησιμοποιηθεί πολιτικά σε μια περίοδο που ούτως ή άλλως θα υπάρχει αρνητικό κλίμα ανάμεσα στους ρεπουμπλικανούς και τους δημοκρατικούς».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε