weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ο Π.Τατσόπουλος στο ΤLIFE, για τον Κολοκοτρώνη, τις απειλές και την Ε. Ακρίτα!

Ο Π.Τατσόπουλος  στο ΤLIFE, για τον Κολοκοτρώνη, τις απειλές και την Ε. Ακρίτα! | Newsit.gr

Δεν ήταν λίγες οι αντιδράσεις που προκάλεσε ο Πέτρος Τατσόπουλος με τα σχόλια που έγιναν στο facebook του, για τον Κολοκοτρώνη. Ο ίδιος απαντάει στο TLIFE για όλα όσα έγιναν, πώς ξεκίνησαν, τις απειλές που δέχεται για τη ζωή του και σχολιάζει το άρθρο της Έλενας Ακρίτα…

«Η Έλενα έχει δίκαιο όταν λέει ότι θα πρέπει να προσέχει κανείς πού λέει κάτι αλλά της απαντάω ότι μία κοινωνία που θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε, πώς το λέμε, πού το λέμε για να μην το πάρει κανείς φασίστας και το διαστρεβλώσει και το
 στοχοποιήσει δεν είναι μία κοινωνία που θα ήθελα να ζήσω εγώ προσωπικά.

Στην προσωπική μου σελίδα γράφτηκε ένα αστείο το οποίο δεν ήταν καν δικό μου, ήταν μία απάντηση σε ένα αστείο. Το να το πάρει κάποιος, να το διαστρεβλώσει, να το πλαστογραφήσει, γιατί για κάτι τέτοιο πρόκειται… Έσβησαν τα στοιχεία του συνομιλητή και το παρουσίασαν ως δήλωσή μου. Όλα αυτά είναι ποινικά κολάσιμα σε όλες τις χώρες εκτός από την αγαπημένη μας πατρίδα. Πρώτα απ’όλα παραβίασαν προσωπικά δεδομένα και μετά έγινε και πλαστογράφηση για να με δώσουν προς στοχοποίηση. Αυτό που μπορούμε μόνο να κάνουμε είναι να «κλείσουμε» όλους τους τοίχους μας, να κλειστούμε στο σπίτι μας και να μιλάμε ψιθυριστά. Εγώ δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο. Ιδίως όταν αστειεύομαι κιόλας και ούτε καν δημόσια.

Επί μία εβδομάδα αυτό το καλαμπούρι όπως εκατομμύρια καλαμπούρια ανταλάσσονται ιδιωτικά στο Facebook καθημερινά, δεν το πρόσεξε κανείς. Επί μία εβδομάδα λοιπόν κανένας δεν ασχολήθηκε γι’αυτό περιμένανε να δούνε το δεύτερο επεισόδιο κι όταν είδαν ότι δεν τους έδινε πάτημα που περιμένανε ότι θα βρουν, ανασύρανε από τη ναφθαλίνη και το έκαναν πρωτοσέλιδη δήλωση. Λες κι εγώ θα έλεγα ότι το 1821 που υπήρχε η ποινή του θανάτου στην Αγγλία, όχι στην Ελλάδα που τους έκαναν κιμά τους ομοφιλόφιλους, θα έλεγα σοβαρά ότι είχε αρραβωνιαστεί άντρα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Λοιπόν αυτή η γελοιότητα η οποία μου κόστισε δεκάδες απειλές θανάτου και αναρίθμητα mail… Μου λένε θα σε κάνουμε φέτες, θα σε «λιανίσουμε» κλπ. Ένας ξέμπαρκος από αυτούς να πιστέψει τα ίδια του τα λόγια, μπορεί να έχω πρόβλημα.

Η αστυνομία τι να μου κάνει; Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αναγνωρίσει τις απειλές. Η δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος τις ξέρει αυτές τια απειλές δίοτι μετά από αιτήσεις εκατοντάδων φίλων μου το facebook μου κατέβηκε, δεν έχω δική μου σελίδα αυτή τη στιγμή. Γράφω μέσα από τη σελίδα της γυναίκας μου. Αν θελήσει η δίωξη σαφώς και μπορεί να φτάσει και να δει ποιος με απείλησε αλλά δεν ξέρω αν θα μπει στον κόπο πριν συμβεί κάτι… Ξέρετε δεν έχουμε τόσο υψηλού επιπέδου προληπτική αστυνομία, διότι αυτές οι απειλές δεν μπορούν να ξεχωριστούν ποιες είναι σοβαρές και ποιες αστείες πριν εκδηλωθούν. Δεν φοβάμαι ότιθα γίνει κάτι οργανωμένο, φοβάμαι περισσότερο την αντίδραση κάποιου μεμονομένου ανθρώπου. Η δημοσιοποίηση των απειλών περιορίζει την πιθανότητα να συμβεί κάτι.

Διάβασε περισσότερες δηλώσεις του και τι έγραψε η Έλενα Ακρίτα, εδώ!

Ρεπορτάζ: Εβίτα Τσιλοχρήστου

Ενότητες
#TAGS MM