Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Pac-Man έκλεισε τα 30!

Το δημοφιλές παιχνίδι, με το οποίο μεγάλωσαν πολλές γενιές, κυκλοφόρησε σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια και η Google μας το θυμίζει στο λογότυπό της.

Η Google διάλεξε για logo της σήμερα να βάλει το Pac man σε μορφή flash στο οποίο ο χρήστης μπορεί να παίξει με τα βελάκια του πληκτρολογίου ενώ παράλληλα μπορεί να ακούσει την αυθεντική μουσική του παιχνιδιού την ώρα του παιχνιδιού ενώ το κουμπί “αισθάνομαι τυχερός” έχει αντικατασταθεί με το κλασσικό “insert coin”, όπως στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Το Pacman που έβαλε η Google στην κεντρική της σελίδα έχει κάνει πολύ κόσμο να θυμηθεί τα παλιά ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που κάθονται και παίζουν σαν τρελοί.

Σύμφωνα με την εταιρία το Pac-man είναι το πιο πετυχημένο Doodle που έχει βάλει ποτέ.

Το παιχνίδι ενεργοποιείται πατώντας πάνω στο logo της Google ή πατώντας “Insert Coin” ενώ αν πατήσετε δύο φορές Insert Coin μπορείτε να παίξετε μαζί με έναν φίλο σας.

Για την ιστορία το Pac-Man είναι το δημοφιλέστερο arcade game όλων των εποχών. Εμφανίσθηκε πρώτη φορά το 1980 στην Ιαπωνία με το όνομα «Puck-Man». Το πρώτο αυτό όνομα προέρχεται από την ιαπωνική λέξη «πάκου», η οποία στα ιαπωνικά συμβολίζει το θόρυβο που κάνει κανείς ανοιγοκλείνοντας το στόμα του.

Το 1981 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ από την Midway με το όνομα Pac-Man, επειδή το «Puck-Man» μπορούσε να μετατραπεί εύκολα σε «*uck-Man» παρά την αλλαγή του τίτλου το παιχνίδι έμεινε όπως ήταν και στην ιαπωνική έκδοση με μόνη διαφορά την αλλαγή του ονόματος στα φαντάσματα( από Akabei, Pinky, Aosuke και Guzuta που ήταν στην Ιαπωνική, έγινε Blinky, Pinky, Inky και Clyde.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητοι κλώνοι, παραλλαγές και μετεξελίξεις του παιχνιδιού για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα ενώ το αυθεντικό Pac-Man μπορείτε πλέον να το παίξετε στο PC σας μόνο με εξομοιωτή.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε