Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο “Πρίγκιπας” έγινε 53 ετών!

«Ξέρετε γιατί έχει τόση ζέστη και καίει ο τόπος έξω; Γιατί ο Πρινς έχει γενέθλια» έγραφε ένα από τα tweets που έστελναν φαν του Πρινς την Τρίτη, που ο πρίγκιπας του funk είχε τα γενέθλιά του και γινόταν 53.
Όσο και αν εκείνος δεν το κάνει θέμα και προτιμάει να αφήνει τις εορταστικές διαδικασίες στην άκρη και να συνεχίζει τις µουσικές του δρατηριότητες, οι συναυλίες του Πρινς είναι εµπειρία λένε όσοι έχουν πάει, οι θαυµαστές του δεν αφήνουν την περίσταση χωρίς να υπενθυµίσουν το γεγονός στον κόσµο.
 
Μια ολόκληρη οµάδα έθεσε το ερώτηµα: «Είναι τα γενέθλια του Πρινς. Γιατί δεν είναι εθνική εορτή;». Ενας άλλος τουίταρε :«Στενοχωρήθηκα λίγο µε το Google που δεν έβαλε ένα σχεδιάκι για τα γενέθλια του Πρινς σήµερα».
 
Η φωνή των φαν – και τα tweets τους– έφτασαν στη σελίδα του Huffingtonpost.com και «αναµεταδόθηκαν» χιλιάδες φορές. Οσες ίσως φορές παίχτηκε προχτές το τραγούδι «Purple Rain».

 

 
Ο Πρινς, µε τεράστιο µουσικό έργο ως τώρα, παραµένει από τους εµπνευσµένους και ανήσυχους καλλιτέχνες, αναζητώντας συνεχώς καινούργια πράγµατα. Στο forum του http://prince.org/ oι φαν µαθαίνουν πρώτοι τα νέα µέσα από µια πλατφόρµα επικοινωνίας και επαφής µε τα τεκταινόµενα στα «κεντρικά» του Πρινς στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Στην Αγγλία, οι θαυµαστές του αυτές τις µέρες κάνουν πάρτι (και όχι µόνο για τα γενέθλια).


 

 
Ετοιµάζονται να τον υποδεχτούν στις 3 Ιουλίου στο Hop Farm του Κεντ (το φεστιβάλ που διαφηµίζεται σαν αυτό που δεν έχει σπόνσορες και brands – και που έχει στο τριήµερό του, εκτός από τον Πρινς, ονόµατα σαν τους Eagles, τον Μπράιαν Φέρι, τον Μόρισεϊ, τον Λου Ριντ,την ΠάτιΣµιθ). Θα είναι η πρώτη εµφάνιση του Πρινς στην Αγγλία µετά τα 21 σόου που έδωσε στο «Ο2 Αρένα» το 2007. Κάθε τόσο ο Πρινς ανακοινώνει – σχεδόν στα ξαφνικά – εµφανίσεις του µε χαµηλές τιµές εισιτηρίων που γίνονται καπνός αµέσως – και άλλα live ιδιαίτερα.
 
Οπως πρόσφατα στο Troubadour στο ∆υτικό Χόλιγουντ, όπου έντυσε την αίθουσα σε ψυχεδελικό στυλ (όχι άσχετο από τους τόνους Χέντριξ που υπήρχαν) και γέµισε δυόµισι ώρες και τρία ανκόρ, µε φανκ, τζαζ, ηλεκτρικά µπλουζ, ροκ εν ρολ και τη φουτουριστική του σόουλ σαν να µην υπήρχε επόµενη µέρα. Για να γιορτάσει δηλαδή….
 
 
Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”
 
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε