Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Οδηγός επιβίωσης γάμου εάν συγκατοικείτε με τα πεθερικά σας

Οδηγός επιβίωσης γάμου εάν συγκατοικείτε με τα πεθερικά σας

Η Life & Relationship Coach, ΜΑ in Communications, UK / RMT Coach, USA, Μάρεα Λαουτάρη-Δεληγιάννη σε βοηθάει σε περίπτωση που μόλις μετακόμισες στα πεθερικά σου…

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς σε αλλαγές ζωής. Η Life & Relationship Coach, ΜΑ in Communications, UK / RMT Coach, USA, Μάρεα Λαουτάρη-Δεληγιάννη σε βοηθάει σε περίπτωση που μόλις μετακόμισες στα πεθερικά σου…

Η εφορία, ο τροχός του οδοντιάτρου, η δημόσια έκθεση αποτελούσαν πάντα πηγή άγχους για τους περισσότερους ανθρώπους. Υπάρχει όμως μία ακόμα κατάσταση που για τα περισσότερα ζευγάρια είναι συνώνυμο του μαρτυρίου και αυτό είναι η απόφαση να μετακομίσουν στα πεθερικά τους. Η οικονομική κρίση και η ολοένα αυξανόμενη ανεργία στην Ελλάδα έχει φέρει πολλές αλλαγές και μία από αυτές είναι κάποια ζευγάρια να αποφασίζουν με βαριά καρδιά να συγκατοικήσουν με τα πεθερικά τους με σκοπό να μειώσουν ή ακόμα και να αποφύγουν την πληρωμή του ενοικίου και των οικιακών λογαριασμών.

Ανεξάρτητα με τους λόγους για τους οποίους μπορεί να οδηγηθείτε σε μία τέτοια απόφαση, μερικές συμβουλές μπορούν να διευκολύνουν ή ακόμα και να κάνουν ευχάριστη αυτή την περίοδο της ζωής σας.

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους (ακόμα κι αν εσείς δεν πληρώνετε πια λογαριασμούς)

Οργανωθείτε και θέστε εξαρχής κάποιους όρους και όρια. Όπως σε κάθε απόφαση υπάρχουν και πλεονεκτήματα στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθείτε όχι μόνο για να επιβιώσετε αυτής της εμπειρίας αλλά και για να μη θέσετε σε κίνδυνο τη σχέση σας. Να θυμάστε ότι αυτή την απόφαση την πήρατε με ωριμότητα για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής αστάθειας. Δεν σημαίνει ότι θα μείνετε για πάντα εκεί ούτε και ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Αντιθέτως μάλιστα, τα οφέλη είναι πολλά και κυρίως οικονομικά.

Ας δούμε κάποια πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα με ελάχιστες τριβές και προβλήματα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε