Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οι 10 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις στον σύντροφό σου…

Οι 10 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις στον σύντροφό σου…

Η γλώσσα, λένε, κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει. Και υπάρχουν φορές που αυτή η φράση πραγματικά αποδεικνύεται.

Η γλώσσα, λένε, κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει. Και υπάρχουν φορές που αυτή η φράση πραγματικά αποδεικνύεται. Κυρίως πάνω στα νεύρα σου. Ανοίγεις το στοματάκι σου, κάνεις link με το θυμό σου και τσακίζεις την ψυχολογία του.

Υπάρχουν όμως και μερικές φορές που δεν είναι αυτός ο στόχος σου, αλλά μια φράση που μπορεί να σου ξεφύγει είναι ικανή να τραυματίσει τον σύντροφό σου.

Ζητήσαμε λοιπόν από την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη να μας πει δέκα φράσεις που μπορεί να πληγώσουν και καλό είναι να μην τις πεις στον σύντροφό σου.

1.“Είσαι ίδιος ο πατέρας σου”

Γιατί μπορεί ο πατέρας του να μην ήταν και το καλύτερο πρότυπο ή γιατί αυτό μπορεί να μην αποτελεί κοπλιμέντο ή γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Γενικότερα, οι συγκρίσεις και οι κουβέντες που περιλαμβάνουν γονείς καλό να αποφεύγονται.

2.“Εγώ δεν είμαι μάνα σου”

Πρώτον, η μάνα είναι ιερή. Και μόνο που χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη είναι μεγάλο ρίσκο. Συν το ότι υπονοείς ότι κάτι έχει μπερδέψει ο αγαπημένος σου και αυτό επίσης δεν είναι καλό.

3.“Μου θυμίζεις τον πρώην μου”

Ε καλά, τον σκότωσες. Καταρχάς, βάζεις έναν άλλον άντρα στην κουβέντα. Δεύτερον, για να είναι πρώην, για να τον έχει φάει το παρελθόν μάλλον δεν ήταν και τόσο σωστός ή τόσο σημαντικός. Ακόμα και στην περίπτωση που εκείνος σε άφησε, σημαίνει ότι σε πλήγωσε. Από όπου κι αν την πιάσεις αυτή την ατάκα, καλό δεν έχει.

4.“Καλά μου το έλεγαν να προσέχω μαζί σου”

Πρώτον, παραδέχεσαι ότι κάποιοι δεν τον συμπαθούν, κάποιοι μίλησαν άσχημα για τον σύντροφό σου και υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιοι από τους φίλους σου που τους συναναστρέφεται κιόλας σε κοινές εξόδους.

Επίσης, όπως καταλαβαίνεις, του λες ότι δεν είσαι ικανοποιημένη από τον χαρακτήρα του.

Διάβασε τις υπόλοιπες στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε