Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι 25 χώρες του τελικού της Eurovision!

Δείτε όλες τις συμμετοχές με την σειρά εμφάνισής τους πάνω στη σκηνή του Telenor Arena.

Το Αζερμπαϊτζάν θα διαγωνιστεί με την Safura και το “Drip Drop”. Η Safura άρχισε να τραγουδά από 3 χρόνων και ξέρει να παίζει βιολί, αν και θα ήθελε να μάθει σαξόφωνο. Έχει διαγωνιστεί και έχει κερδίσει στο διαγωνισμό Pop Idol. Στη σκηνή εμφανίζεται με ένα μπλε φόρεμα με λαμπάκια.

Η Ισπανία θα διαγωνιστεί με τον Daniel Diges και το τραγούδι Algo Pequeñito (Κάτι μικρό). Ο Daniel Diges είναι είναι έμπειρος τραγουδιστής και ηθοποιός, ο οποίος έβλεπε από μικρός τον διαγωνισμό και είχε όνειρο να συμμετάσχει στην Eurovision.

Η Νορβηγία διαγωνίζεται με τον Didrik Solli-Tangen στο τραγούδι “My Heart Is Yours”, σε αγγλικούς στίχους. Ο Didrik ασχολείται με τη μουσική από τα 15 του χρόνια, όπου έπαιζε ως ντράμερ σε ένα συγκρότημα. Ο Didrik δηλώνει λάτρης του Robbie Williams.

Για τη Μολδαβία θα τραγουδήσουν οι Sunstroke Project και η Olia Tira στο τραγούδι “Run Away”. Οι Sunstroke Project καλύπτουν τα φωνητικά και παίζουν βιολί και σαξόφωνο, ενώ η 21 ετών Olia Tira θα χαρίσει τη φωνή της στο τραγούδι, το οποίο είναι ένα γρήγορο κομμάτι με δυναμική. Η συγκεκριμένη συμμετοχή ξεχώρισε για τις ιδιαίτερες στιλιστικές ανησυχίες της τραγουδίστριας και το εκκεντρικό μακιγιαζ της.

Ο  Jon Lilygreen και οι Islanders τραγουδούν για την Κύπρο το “Life Looks Better In Spring”. Στη σκηνή εμφανίζονται τέσσερα άτομα που παίζουν ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς και πιάνο.

Τη Βοσνία Ερζεγοβίνη θα αντιπροσωπεύσει ο Vukašin Brajić στο τραγούδι “Thunder And Lightning”. Ο νεαρός τραγουδιστής, ο οποίος βγήκε πρόσφατα δεύτερος στον πανβαλκανικό διαγωνισμό ποπ τραγουδιού συνεργάζεται με το διάσημο συνθέτη Dino Šaran σε μια ρομαντική μπαλάντα.

Το Βέλγιο θα παρουσιάσει τον Tom Dice, ο οποίος θα μας τραγουδά το “Me And My Guitar”. Ο Tom Dice είναι κατά κύριο λόγο μουσικός γι’ αυτό και το τραγούδι του αναφέρεται στη μουσική του (“Εγώ και η κιθάρα μου” είναι ο ελληνικός τίτλος του τραγουδιού του).

Ο Milan Stanković θα διαγωνιστεί με το τραγούδι “Ovo Je Balkan” για τη Σερβία. Ο 22χρονος τραγουδιστής είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα του και ξεχωρίζει για το εκκεντρικό στυλ του. Το τραγούδι του είναι δημιουργία του γνωστού συνθέτη Goran Bregović.

Η Λευκορωσία θα παρουσιαστεί με τους 3+2 και το τραγούδι “Butterflies”. Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις γυναίκες και δυο άνδρες (απ’ όπου πήρε και το όνομα του): Alena Karpovich, Ninel Karpovitch, Artsem Mikhalenka, Yehiazar Farashan and Yuliya.

Η Niamh Kavanagh θα τραγουδήσει για την Ιρλανδία μια γλυκία μπαλάντα με τίτλο It’s For You. Η Niamh είχε κερδίσει στο διαγωνισμό το 1993.

Ο Γιώργος Αλκάιος, ο οποίος έχει κληρωθεί να τραγουδίσει στην 11 θέση εμφανίζεται πιο σίγουρος από ποτέ και αναμένεται να ξεσηκώσει για άλλη μια φορά τα πλήθη με το ανεβαστικό “OPA”, που δίνει μια δέσμη ζωντάνιας μέσα σε μια Eurovision, όπου τουλάχιστον για φέτος, επικρατεί η μπαλάντα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαγωνιστεί με τον Josh Dubovie και το τραγούδι “That Sounds Good To Me”. Ο Josh τραγουδά από μικρός και έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ, αλλά πλέον είναι επαγγελματίας τραγουδιστής.

Η Γεωργιανή Sofia Nizharadze τραγουδά το Shine  και συνοδεύεται στη σκηνή από τρεις χορευτές. Τα ρούχα τους είναι σε λευκό και κόκκινο χρώμα , τα εθνικά χρώματα της Γεωργίας.

Την Τουρκία θα εκπροσωπήσει το ροκ συγκρότημα maNga με το κομμάτι που λέγεται “We Could Be The Same”.

Η Juliana Pasha θα διαγωνιστεί για την Αλβανία με το τραγούδι “It’s All About You”. Η νεαρή τραγουδίστρια έχει πάρει το βραβείο καλύτερης φωνής και τον τελευταίο καιρό ετοιμάζει το άλμπουμ της με Χριστιανικά τραγούδια.

Για την Ισλανδία θα τραγουδήσει η Hera Björk με το τραγούδι “Je Ne Sais Quoi”, σε γαλλικούς στίχους. Η Hera είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα της και έχει συμμετάσχει σε πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά shows.

Για την Ουκρανία θα διαγωνιστεί η Alyosha με το τραγούδι “Sweet People”, το οποίο έχει οικολογικό μήνυμα. Η νεαρή τραγουδίστρια εμφανίζεται ολομόναχη σε μια σκηνή που υπερτερεί το κόκκινο χρώμα.

Ο Jessy Matador θα διαγωνιστεί με το “Alllez Olla Olé” για τη Γαλλία. Η χώρα θα προσπαθήσει να κλέψει την καρδιά της Ευρώπης με ένα καλοκαιρινό hit. O Jessy Matador ξεκίνησε την καριέρα το 2001 και τραγουδά κομμάτια με ιδιαίτερο στυλ που συνδυάζουν hip hop, τζαμαϊκανική μουσική, και ζουκ (είδος γαλλικού χωρού).

Οι Paula Seling και Ovi θα τραγουδήσουν για τη Ρουμανία το “Playing With Fire”, καθισμένοι στις δυο πλευρές ενός μεγάλου πιάνο.

Η Ρωσία θα διαγωνιστεί με τον Peter Nalitch και τους Friends, στο τραγούδι “Lost And Forgotten”. Αυτήν τη χρονιά η Ρωσία επέλεξε να διαγωνιστεί με ένα καλλιτέχνη, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα μέσω του youtube. O Peter Nalitch μαζί με τους: Yura Kostenko, Sergey Sokolov, Kostya Shvetsov, Dima Simonov και Denis Marinkin σε ένα τραγούδι που έχει γίνει πολύ δημοφιλές στη χώρα τους.

Η Eva Rivas θα διαγωνιστεί για την Αρμενία με το τραγούδι “Apricot Stone”. Το περίφημο “βερύκοκο” για το οποίο τραγουδά, εμφανίζεται στη σκηνή δυο φορές: είτε κρεμασμένο από το κολιέ της, είτε ως ολόκληρο δέντρο. Στη σκηνή θα εμφανιστεί μαζί της ο 83χρονος Jivan Gasparian, που θα πάιξει φλάουτο.

Η 19χρονη Lena Mayer-Landrut θα διαγωνιστεί για τη Γερμανία με το “Satellite”. Η νεαρή τραγουδίστρια που πηγαίνει ακόμη σχολείο μίλησε πρόσφατα σε συνέντευξη της και για τη χώρα μας και τη συμμετοχή του Γιώργου Αλκαίου.

Η Πορτογαλία θα διαγωνιστεί με τη γοητευτική Filipa Azevedo, η οποία θα μας τραγουδήσει το “Há Dias Assim”. Το τραγούδι με τίτλο “Είναι μια από αυτές τις μέρες”, έχει γράψει ένας βετεράνος δημοσιογράφος, ο Augusto Madureira. Η Filipa είναι 18 χρόνων, αλλά κάνει ήδη καριέρα στη χώρα της και έχει βγάλει το πρώτο της CD.

Σε πιο μελανχολικούς και ήρεμους ρυθμούς θα δούμε το Ισραήλ Ο Harel Skaat έχει επιλέξει να πει το τραγούδι του Milim σε ένα σκοτεινό πλατώ με μπλε χρώματα. Θα συνοδεύεται από ένα πιανίστα και δυο άτομα για φωνητικά.

Τέλος, οι Chanée & N’evergreen από τη Δανία, θα εμφανιστούν στην σκηνή με το τραγούδι “A Moment Like This”.

Διαβάστε περισσότερα στο TLife!

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε