Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι chef της Ευγενίας Μανωλίδου μιλούν στο TLIFE!

Η κριτική επιτροπή του Master Chef μιλά στο TLIFE για τη νέα εκπομπή του Μega, τη μαγειρική και την Ευγενία Μανωλίδου!

Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Γιάννης Λουκάκος, που θα βρίσκονται από τον Οκτώβρη στην κουζίνα της Ευγενίας Μανωλίδου και θα έχουν το ρόλο της κριτικής επιτροπής του “Master Chef” μιλούν στο TLIFE για τη μαγειρική, τη συνεργασία τους και την λαμπερή παρουσιάστρια!

Οι τρεις διακεκριμένοι chef που θα βρίσκονται στο πλευρό της Ευγενίας Μανωλίδου δηλώνουν πολύ χαούμενοι που θα συμμετέχουν σ’ αυτήν την εκπομπή μαγειρικής και αποκαλύπτουν πως η συνεργασία τους με την γνωστή παρουσιάστρια είναι εξαιρετική. Οι τρεις τους γνωρίζονταν πριν συμμετάσχουν στo “Master Chef” και αναφέρουν πως έχουν φάει ο ένας στο εστιατόριο του άλλου.

 

Ποιοι είναι όμως, οι τρεις chef που θα βρεθούν στο πλευρό της Ευγενίας Μανωλίδου;

Λευτέρης  Λαζάρου: “Η μαγειρική με εκφράζει!”

Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Βαρούλκο”.  Είναι γιος καραβομάγειρα και  έκανε δίπλα στον πατέρα του τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες των καραβιών. Μαζί του αγάπησε τη θάλασσα, τα ταξίδια και τη μαγειρική. Από νεαρή ηλικία ταξίδευε, γνωρίζοντας γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου. Το 1987 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο που είναι το πρώτο με Έλληνα σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin, το σημαντικότερο βραβείο μαγειρικής στον κόσμο. Από πολλούς αποκαλείται και ως ο “Μάγος της Κουζίνας”.

Ο γνωστός chef αποκαλύπτει πως του αρέσει πολύ η μαγειρική και αυτό γιατί μέσα από το επάγγελμά του, μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του. “Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μαγειρική γιατί με αυτόν τον τρόπο εκφράζομαι”, εξομολογείται ο Λάζαρος Λαζάρου. Ο ίδιος αναφέρει πως ασχολείται με τη μαγειρική και στο σπίτι του και είναι αυτός που μαγειρεύει για την οικογένεια του, ενώ αποκαλύπτει πως αγαπημένο του φαγητό είναι το ψάρι.

Γιάννης Λουκάκος: “Η μαγειρική με μάγεψε!”

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στην Αμερική και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός, η αγάπη του όμως για τη μαγειρική είναι αυτή που κέρδισε στο τέλος. Ο ίδιος φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, “Culinary Institute of America” και εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων. Στην Αθήνα επέστρεψε πριν από 10 χρόνια, εργάστηκε σε σημαντικά εστιατόρια και το 2009 άνοιξε το δικό του, “Ψωμί κι Αλάτι”, στο Χαλάνδρι.

Ο διακεκριμένος chef αναφέρει ότι τον μάγεψε η μαγειρική και γι’ αυτό ακολούθησε τελικά αυτόν τον τομέα. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει κάποια συγκεκριμένη προτίμηση σε φαγητά. “Δεν έχω κάποιο αγαπημένο φαγητό ή σπεσιαλιτέ. Απολαμβάνω ο,τιδήποτε καλομαγειρεμένο που ικανοποιεί την διάθεση μου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όταν παντρεύεις την ψυχή και την αγάπη, με την σωστή τεχνική κατάρτιση και ωριμότητα σκέψης το κάθε φαγητό που φτιάχνεις οφείλει να είναι σπεσιαλιτέ”, υπογραμμίζει ο Γιάννης Λουκάκος.

Δημήτρης Σκαρμούτσος: “Ξεκίνησα να μαγειρεύω από ανάγκη!”

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει περάσει από τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης και σήμερα είναι ο σεφ του εστατορίου “Αλάτσι”.
Δες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του “Master Chef”:

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε