Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Οι Σωφερίνες! Διατροφικά tips και light snacks για τα κορίτσια που θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο…

Μην παρασυρθείς κι αρχίσεις να τρως ό, τι πιο junk υπάρχει, γιατί όταν φτάσεις στον προορισμό σου, όταν ετοιμάζεσαι για το μπάνιο σου θα το έχεις ήδη μετανιώσει.

“Που είναι το μαγιό μου;” “Να θυμηθώ να πάρω και το ωραίο μου top για την έξοδο το βράδυ”. Τα κανόνισες όλα και είσαι έτοιμη για roadtrip το τριήμερο. Φρόντισες όμως να έχεις και τα απαραίτητα για το ταξίδι; Νερό, χυμοί και τα κατάλληλα σνακ ή μικρά γεύματα μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου;

Το γεύμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα αν πρόκειται να ταξιδεύεις για αρκετές ώρες. Δεν κάνει να μείνεις νηστική για πολύ χρόνο. Ούτε όμως και να παρασυρθείς με διάφορα παχυντικά σνακ. Εκτός από την σιλουέτα σου, τα βαριά φαγητά θα επηρεάσουν και την οδηγική σου ικανότητα. 

Η διαιτολόγος διατροφολόγος Ευανθία Καραμπίνα σου δίνει συμβουλές για τον τρόπο που πρέπει να οργανώσεις το roadtrip μέχρι να καταλήξεις στην παραλία!

Το πρωινό είναι το ήμισυ του παντός

Πάντα μια εκδρομή έχει πρόγραμμα. Βάλε σε αυτό και ένα καλό πρωινό πριν ακόμη ξεκινήσεις το ταξίδι. Ένα πλούσιο γεύμα θα σου δώσει ενέργεια και καλή διάθεση για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Ένα καλό πρωινό οφείλει να συνδυάζει:

– 1 ποτήρι γάλα με δημητριακά και ένα φρούτο ή

– 1 ποτήρι γάλα με ψωμί ολικής άλεσης, αλειμμένο με μαργαρίνη και μέλι ή μαρμελάδα και ένα φρούτο ή

– 1 ποτήρι φρέσκο χυμό και ένα τοστ με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα και τυρί κίτρινο ή

– 1  γιαούρτι με μούσλι, μέλι, δημητριακά και ένα φρούτο ψιλοκομμένο

Το ταπεράκι του σύντομου ταξιδιού

Όλα είναι θέμα χρόνου. Αν λοιπόν το ταξίδι σου είναι σύντομο και υπολογίζεις πως το μεσημέρι θα έχεις ήδη φτάσει στον προορισμό σου φρόντισε να έχεις μαζί σου διάφορα υγιεινά σνακ. Πάρε ιδέες γευστικών σνακ στον πίνακα που ακολουθεί:

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε