Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Όλο το παρασκήνιο του Α’ ημιτελικού της Eurovision! Δες φωτογραφίες

Δες όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από τον πρώτο ημιτελικό και την πρόκριση του Λούκα Γιώρκα και του Stereo Mike στον τελικό του Σαββάτου.

Χθες, ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision στο Dusseldorf Arena, στη Γερμανία, με την ελληνική αποστολή και τον Λούκα Γιώρκα να περνούν χωρίς δυσκολία στον τελικό του Σαββάτου.

 

Η εμφάνισή της ελληνικής αποστολής και του “Watch my dance” εντυπωσίασε με την “έξυπνη” χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου και τα έντονο ελληνικό άρωμα και ο Λούκας με τον Stereo Mike αποθεώθηκαν στη σκηνή. Ο κόσμος χειροκροτούσε και κουνούσε τις ελληνικές σημαιούλες, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ζεϊμπέκικο!

 

Η μετάδοση του πρώτου ημιτελικού ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, με τους τρεις παρουσιαστές Anke Engelke, Judith Rakers και Stefan Raab να καλωσορίζουν τους τηλεθεατές στον 56ο διαγωνισμό. Οι 19 χώρες ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν τα τραγούδια τους με την Πολωνία να “ανοίγει” το διαγωνισμό και τον Λούκα να εμφανίζεται στην 19η θέση.

 

Η ψηφοφορία και ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα και δέκα από τους διαγωνιζόμενους πέρασαν στον τελικό της Eurovision. Η αγωνία μας δεν κράτησε πάντως για πολύ, αφού το όνομα του Λούκα ακούστηκε τρίτο στη σειρά με την οποία ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Αν και η ελληνική αποστολή είχε αγωνία μόλις ξεκίνησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και στο “Green Room” επικρατούσε απόλυτη ησυχία. Μόλις οι παρουσιαστές είπαν όμως το όνομα της Ελλάδας, όλοι πανηγύρισαν και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας “Μπράβο”. Την ίδια στιγμή με το χαμόγελό στα χείλη, ο Λούκας φώναξε “Ελλαδάρα!”.

 

Οι 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι οι εξής: Σερβία, Λιθουανία, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φιλανδία, Ρωσία και Ισλανδία.

 

Λίγο μετά το τέλος του ημιτελικού, οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν συμμετείχαν στην κλήρωση για τη σειρά που θα διαγωνιστούν στον τελικό της Eurovision. Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στην 9η θέση.

 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε